Helyi közélet

2011.10.20. 13:55

Klasszikus zenei átdolgozásban szólalnak meg Szekeres Adrien slágerei

Nyíregyháza (MTI) - Négy novemberi és decemberi koncerten klasszikus zenei átdolgozásban csendülnek fel Szekeres Adrien slágerei.

Nyíregyháza (MTI) - Négy novemberi és decemberi koncerten klasszikus zenei átdolgozásban csendülnek fel Szekeres Adrien slágerei.Az előadóművész Nyíregyházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a premierkoncert november 11-én Budapesten, a Művészetek Palotájában lesz. A további három koncert helyszíne: november 20-án Nyíregyháza, 29-én Debrecen, december 9-én pedig Kaposvár.

Szekeres Adrien szerint zeneszerző-menedzser férjével, Kiss Gáborral olyan színpadi show-t álmodtak és valósítanak meg, amelyben találkoznak a pop-, illetve a klasszikus zene dallamai, s - ahogy fogalmazott - "komplett hangzásban" lesznek hallhatók a slágerek.

Budapesten, Nyíregyházán és a hajdú-bihari megyeszékhelyen Somogyi-Tóth Dániel zongoraművész vezényletével a Debreceni Filharmonikus Zenekar lesz a közreműködő, míg Kaposvárott a helyi szimfonikusok kísérik az énekesnőt. A koncertek műsora saját dalokra épül, de - tette hozzá az énekesnő - egy film betétdala, valamint két klasszikus ária is felhangzik, amelyek címét nem árulta el.

Az ötletet egy régi koncert adta

Kiss Gábor, aki a négy koncert zenei rendezője lesz, kifejtette: az áthangszerelt slágerekkel "új utat szeretnének mutatni", mert - mint fogalmazott - "a könnyűzene egyre silányabbá válik, egysíkú hangzású tömegdalok születnek". Ezen szeretnének változtatni. Szekeres Adrien hozzáfűzte: más hangzása van a koncertnek egy hetventagú zenekarral és vokállal, mint ha csak néhányan szolgáltatják a zenét az énekhez, netán CD adja a kíséretet.

Az énekesnő kifejtette: az ötletet egyébként egy régi, 2006-os koncertje adta, amikor szülése után visszatérve klasszikus zenekari kísérlettel lépett újra színpadra. Azt a budapesti fellépést a rajongók sokasága - csak úgy, mint ő és férje - élete koncertjeként emlegeti.

Kiss Gábor megjegyezte, hogy a négy idei koncert után jövőre országos turnéra készülnek a különös hangzásúvá tett slágerekkel. Szekeres Adrien elmondta azt is, hogy adventi koncertsorozata is folytatódik, decemberben Zalaegerszegen, Tiszavasváriban, Dunaújvárosban és Sárváron ad ünnepi műsort. 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában