Helyi közélet

2011.10.05. 09:02

Szená-Torok kórus Kisvárdán

Kisvárda - Magyarország és az egész világ egyedülálló kórusa Kisvárdán.

Kisvárda - Magyarország és az egész világ egyedülálló kórusa Kisvárdán.„A kóruséneklésben és a többpárti demokráciában az a közös,

hogy nem baj, ha nem mindenki ugyanazt fújja,

az a fontos,

hogy a maga szólamát mindenki tisztán énekelje,

és akkor megszületik a harmónia…”

/Iványi Tamás/

1996. november 11- én, a világon elsőként és máig is egyedülálló kórus alakult meg a Magyar Országgyűlés történetében.

A Haza Házában, a hangulatában méltóságteljes történelmi falak között szükség volt pártvitáktól csendes időkre, amikor több szólamban ugyan, de összességében a külvilág számára is harmóniát mutató produkcióval ajándékozhatunk meg mindenkit, aki szereti a zenét.

Szolgáljon az énekkar kulturális és egyúttal jótékony küldetést is, legyen kapocs azok között, akik értik és beszélik a magyar nyelvet, segítsék koncertjeink azokat, akik valamilyen okból kevesebbet kapnak a társadalom figyelméből, vagy valamilyen okból segítségre szorulnak.

A Szená- Torok kórus első alkalommal teszi tiszteletét Kisvárdán, 2011. október 9-én, vasárnap. Délelőtt 11:00 órától, (a 10 órai szentmise után), a kisvárdai Római Katolikus Templomba várják a közönséget.

Elhangzik: Kodály Zoltán:János köszöntő, Halmos László: Ünnepi alkalmakra, Esterházy: Zengjen hálaének, Kodály Zoltán: Stabat Mater, Szokolay Sándor: Áldjuk Isten nagy kegyelmét, Szokolay Sándor: Örvendjetek az Úrnak, Gounod: C-dur Mise, Kyrie, Gloria, Purcell: Lobt den Herrn.

A kórus csak jótékony célú rendezvényeken lép fel, a kisvárdai koncerten összegyűjtött adományokat a rászoruló gyerekek, családok és idősek karácsonyi ajándékozására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában