Helyi közélet

2011.10.19. 08:30

Tanyanap Paszabcsúcson

Paszabcsúcs - Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő  Testülete 2011. október 15-én (szombaton) Tanyanapot tartott Paszabcsúcson. A településSzabadságteleppel és Kossuth teleppel együtt közigazgatásilag Gávavencsellőhöz tartozik, lélekszámuk igen alacsony: Paszabcsúcs 72, Szabadságtelep 68, míg Kossuth telep 1 lakost tudhat magáénak. Mindebből adódik, hogy tanyaként emlegetik ezen településeket.

Paszabcsúcs - Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő  Testülete 2011. október 15-én (szombaton) Tanyanapot tartott Paszabcsúcson. A településSzabadságteleppel és Kossuth teleppel együtt közigazgatásilag Gávavencsellőhöz tartozik, lélekszámuk igen alacsony: Paszabcsúcs 72, Szabadságtelep 68, míg Kossuth telep 1 lakost tudhat magáénak. Mindebből adódik, hogy tanyaként emlegetik ezen településeket.A hétvégi látogatás célja az volt, hogy Gávavencsellő  a paszabcsúcsi, a szabadságtelepi és a kossuth telepi lakosokkal az eddiginél szorosabb kapcsolatot alakítson ki, az ott élők a távolság miatt ne érezzék magukat kirekesztettnek. A délelőtt folyamán egy fórummegtartására került sor, melyet Vojtó Mihályné, a Nagyközség Polgármester Asszonya vezetett le. A találkozón megjelent a  három település apraja-nagyja, akik feltehették kérdéseiket a Polgármester Asszony és a Képviselő Testület felé. A beszélgetés kötetlen formában zajlott, melynek során szociális-, közbiztonsági-, közoktatási és egészségügyi feladatok vetődtek fel a vezetés és a lakosság részéről is egyaránt. A tanácskozás a felajánlások által szerény vendéglátással ért véget, ahol szintén lehetőség nyílt egy még közvetlenebb és személyesebb eszmecserére a résztvevők között.

Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata továbbra is egyik fontos célkitűzésének tekinti, hogy a Paszabcsúcson, a Szabadságtelepen és a Kossuth telepen élő családokat ugyanaz az ellátás és jog illesse meg, mint a helyi, gávavencsellői polgárokat. A nagyközség önkormányzata a  folyamatos és remélhetőleg egyre javuló kapcsolattartás érdekében a későbbiekben is tervez hasonló látogatásokat a három tepelülés igény-és elégedettség felmérése érdekében - tájékoztatta portálunkat Csorba Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában