Helyi közélet

2011.11.26. 10:34

Bemes népvándorlás spanyol környezetben

Nyíregyháza - A Bem József Általános Iskola küldöttsége a Comenius program keretében Spanyolországban tartózkodott négy nevelővel és két diákkal.

Nyíregyháza - A Bem József Általános Iskola küldöttsége a Comenius program keretében Spanyolországban tartózkodott négy nevelővel és két diákkal.Hét ország képviselőinek mutatták be Magyarország népvándorlásainak történetét, hogy ezáltal is megismerhessék a kultúránkat és történelmünket. Vendéglátóik nagy szeretettel fogadták, családtagként kezelték őket. A prezentációk előadásán kívül volt idejük a kulturális programokon is részt venni. Ellátogattak egy középkori városba, ahol  római vízvezetékek, szűk utcák, csodálatos templomok, díszes terek között töltöttek el egy délutánt.

Természetesen megízlelték a spanyol ételeket is. Bár más, mint a magyar konyha, hamar megkedvelték. Ezúton is köszönik Lászlóné Nagy Mária tanárnőnek, hogy sikeres pályazatának köszönhetően alkalmuk volt világot látni. 

- Ladányi Tóth Lajos -

Fotó: tudósítónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában