Helyi közélet

2011.11.27. 10:34

Ez történt szombaton megyénkben

Nézze meg, melyek voltak a szombati nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nézze meg, melyek voltak a szombati nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Őszbúcsúztató bál

Őszbúcsúztató bált rendeztek szombaton a Kodály Iskolában Nyíregyházán, ahol a hagyományokhoz híven az elsős szülök műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Malek Andrea és Illényi Katica közös koncertje Nyíregyházán

Nyíregyháza - Malek Andrea és Illényi Katica adott közös koncertet Nyíregyházán a VMK színpadán szombaton este.

Megelőzik a gyerekek áldozattá válását

Nyírbogát - A nyírbogáti óvodások közelről is láthattak rendőröket, egyenruhát, rendőrigazolványt, bilincset, rendőrautót, mivel a település óvodája ősztől csatlakozott az Ovi – Zsaru programhoz.

Megdöbbentő: lényegében múmia az éheztetett kutya

Nyíregyháza - A PCAS Állatvédő egyesület keretein belül az utóbbi két évben a gyepmesteri telepről közvetítünk ki a kutyákat gazdához, azonban amennyiben lehetőségük adódik rá, megpróbálunk segíteni egyéb, bajba jutott kutyákon is, habár saját menhellyel nem rendelkezünk még. Most, a napokban azonban olyan megdöbbentő esettel találkoztunk, amelyet a nyilvánosság elé is szeretnénk tárni... - írja Márton Karolina, a PCAS Egyesülettől. 

Lecsúszott az útról és fának ütközött egy Opel Baktalórántháza közelében

Baktalórántháza - Egy személy megsérült szombat délután, amikor egy Opel lecsúszva az útról fának ütközött a 4927-es úton.

Népzenei fesztivál Beszterecen

Beszerec -Tizenötödik alkalommal rendezték meg szombaton Beszterecen a helyi általános iskolában az Őszikék Népzenei Fesztivált és Versenyt a besztereci önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete, valamint a Szuro-Trade Kft. összefogásával. 

Lakossági Tájékoztató a szálló por koncentrációról

TIKTVF Debrecen levegőminőségi ügyelete tájékoztatja FETIKTVF Nyíregyháza város levegőminőségi ügyeletét, hogy a levegőminőség jelentősen javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2011.11.25.-én nem haladta meg az egészségügyi határértéket sem (50 μg/m3).

Válság van, mégis költekezünk...

- A fogyasztói társadalom nem az ésszerűség társadalma. A haszon és a túltermelés idejét éljük, miközben jól tudjuk, hogy milliók éheznek a világon, sőt ebben a kicsi országban is. A vásárlói szokásokat a divat és a túlkínálat diktálja, nem a szükségszerűség – írja Bácskai Júlia pszichológus a Fogyasztás pszichológiája című cikkében.

Cigány mesevilágok a Főiskolán

Nyíregyháza - "Cigány mesevilágok avagy a folklór mesétől az animációig" címmel volt hallható Szuhay Péter, a Néprajzi Múzeum  gyűjteményvezető muzeológusának előadása pénteken, a Nyíregyházi Főiskolán.

Olvasói levél: Mikor van advent?

Az egyházi naptár szerint advent első napja mindig november 27. és december 3. közé esik. Az advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésből származik. Ezért szokás „Úrjövetnek” is mondani.

Olvasói levél: Elfogyott a tüzelő

Negyvennyolc éves elvált nő vagyok. Egyedül nevelem az iskolás kisfiamat. Napszámból élünk, de tél időben már az sincs. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, szívesen dolgoznék, bármilyen munkát elfogadnék. 

Almaszüret a Hudson völgyében

Igazi meglepetés volt, amikor őszi családlátogatásunk idején almaszüretre indultunk a Hudson völgyébe. 

Adj egy tárgyat, hogy boldogabb legyen egy állat!

Nyíregyháza - Az Állatbarát Alapítvány az idei évben is meghirdeti az „Adj egy tárgyat az állatokért” akcióját.

Előmeghallgatás zenészeknek

Nyíregyháza - Előmeghallgatást tart a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium zenei tagozata november 28-án a zenei pályán továbbtanulni szándékozó 7. és 8. osztáylos diákoknak.

Pasztellfestők tárlata a Beregi Múzeumban

Vásárosnamény - Varga János, a Beregi Múzeum igazgatója mondott köszöntőt, majd dr. Cs. Tóth János művészeti író, a Pasztellfestők egyesületének elnöke nyitotta meg a vásárosnaményi Beregi Múzeumban a Pasztellfestők egyesületének kiállítását.

Bemes népvándorlás spanyol környezetben

Nyíregyháza - A Bem József Általános Iskola küldöttsége a Comenius program keretében Spanyolországban tartózkodott négy nevelővel és két diákkal.

Köd, ónos szitálás, jegesedés nehezíti a közlekedést

Miskolc, 2011. november 26., szombat (MTI) - Az ország több részén köd, ónos szitálás vagy jegesedés nehezítette a közlekedést szombat reggel.

Örömszerző túlfogyasztás

Muszáj cipőt vennem! – sikította a nő a bevásárlóközpont közepén. Döbbent férje nem értette, nejének miért van szüksége a 42. pár topánra is. Bednárik Mónika jegyzete

Niki, szombat szépe

Nyíregyháza - Niki a nyíregyházi diáklány egészséges életmóddal és rendszeres sportolással tartja formában magát. Szabadidejében szívesen gokartozik és bowlingozik a barátaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában