Helyi közélet

2011.11.17. 10:34

Hogy is van ez?

Ilyen még nem volt: a benzin átlagos országos ára is átlépte a 400 forintot, 403 forint lett, a gázolaj átlagos ára pedig 431 forintra nőtt. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Ilyen még nem volt: a benzin átlagos országos ára is átlépte a 400 forintot, 403 forint lett, a gázolaj átlagos ára pedig 431 forintra nőtt. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteAz üzemanyag árának emelkedése már a mindennapokban is érezteti a hatását. Ki a napi kenyér, ki a felvágott megvásárlásakor kap a fejéhez: drágább lett a mindennapi betevőnk! Ezt még valahogy meg is lehet magyarázni, hiszen a szállító cégek áremelését már nem biztos, hogy képesek kompenzálni a kereskedők.

De van itt valami, amit nem értek. Miért van az, hogy az ország egyik legszegényebb térségében az országos viszonylathoz képest is drágább(!) az üzemanyag?

Egy ismerősöm mesélte, hogy a Nyíregyháza–Szeged utat a fővároson áthaladva tette meg, így volt „szerencséje” tankolni ugyanazon társaság három különböző kútján is (Nyíregyházán, Budapesten és Szegeden). Ugyanazon napon a 95-ös benzin ára közt 16(!) forint eltérést tapasztalt. Fővárosi ismerősemet „leinformálva” ugyanez az árrés mutatkozott a többi társaság kútján is a főváros–Nyíregyháza összevetésben.

Kérdem én: az itteni benzinkutak hogyan tehetik meg azt, hogy ugyanazt a típusú üzemanyagot nálunk jóval drágábban (16 Ft-tal) adják, mint az ország többi pontján?

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában