Helyi közélet

2011.11.29. 12:51

Játékos tanulás nyírbátori Báthori István Múzeumban

Nyírbátor - A Báthori István Múzeum 2010-ben közoktatáshoz kapcsolódó programok megvalósítására nyert pályázatot, amelynek célja az óvodások és iskolások számára, a múzeum sajátosságainak figyelembe vételével, olyan tanórai és tanórán kívüli programokat kínálni, amelyek játékos, interaktív módon segítik és kiegészítik az iskolában tanultakat.

Nyírbátor - A Báthori István Múzeum 2010-ben közoktatáshoz kapcsolódó programok megvalósítására nyert pályázatot, amelynek célja az óvodások és iskolások számára, a múzeum sajátosságainak figyelembe vételével, olyan tanórai és tanórán kívüli programokat kínálni, amelyek játékos, interaktív módon segítik és kiegészítik az iskolában tanultakat.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága „Báthori István Múzeum közoktatáshoz kapcsolódó programjai” című, TÁMOP-3.2.11/10-1--2010-0018 azonosító számú pályázata több mint 11 millió forintos uniós támogatásból valósult meg. A projekt keretében a Báthori István Múzeum munkatársai tizenhárom foglalkozássorozatot bonyolítottak le, melynek résztvevői hét közoktatási partnertől érkeztek.

Az elmúlt egy évben 60 szakköri foglalkozást, 30 témanapot, egy témahetet (nyári tábort) és négyfordulós vetélkedő sorozatokat tartottunk, amelyeken több mint 1800 tanuló vett részt, közöttük 370 óvodás. A foglalkozások a tanórán kívüli oktatáshoz kapcsolódnak, elősegítve az iskolai tananyag mélyebb elsajátítását.

A múzeum a pályázat lezárása után is törekszik az együttműködés fenntartására a nyírbátori és a környékbeli iskolákkal, hogy a felnövekvő nemzedékek számára természetessé váljon a múzeumba járás és felnőttként sem idegenkedjenek a múzeumlátogatásoktól.

- Balogh Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában