Helyi közélet

2011.11.11. 07:56

Jegyzet: Kész, vége

<em>Abban, hogy a rokkantsági nyugdíj teljes rendszerét át kell alakítani, szinte mindenki egyetért, kivéve a rokkantnyugdíjasokat. Alig van ennek az országnak olyan állampolgára, aki valamely hozzátartozója, barátja révén ne láthatná be e struktúra tarthatatlan hazugságát, ami százezrek számára teremtett újabb lehetőséget a közérdek kijátszására.</em> <strong>Ratalics László jegyzete.

Abban, hogy a rokkantsági nyugdíj teljes rendszerét át kell alakítani, szinte mindenki egyetért, kivéve a rokkantnyugdíjasokat. Alig van ennek az országnak olyan állampolgára, aki valamely hozzátartozója, barátja révén ne láthatná be e struktúra tarthatatlan hazugságát, ami százezrek számára teremtett újabb lehetőséget a közérdek kijátszására. Ratalics László jegyzete.

Ez az államhitelek vázára felhúzott, a nagyüzemi korrupciót leplezetlenül kiszolgáló alkotmány a kádári időkre visszamenően tükörképe annak az értékvesztett gátlástalanságnak, a túlélésért odadobott méltóságnak, ami engem, téged, minket, vagyis a magyar társadalmat oly hűen jellemez. A kérdés csak az volt, mikor borul ez az ingatag építmény, és mennyi embert temet maga alá. "Büszkék" lehetünk: tömegek váltak a rendszer függőivé, nagyot koppanva most, hogy elfogyott a lóvé, hogy nincs több vizünk töltögetni a lyukas hordót.

A leírtak alapján nincs bennem túl sok empátia a rokkantnyugdíjasok iránt, de ez nem igaz: tudom, mennyit stresszel ma egy ötvenes azon, hogy mi lesz vele és látom, mennyire nehézkes az elhelyezkedése. De ez egy másik történet.

Magam nem repesek a Fidesz sok-sok húzásától, de ezt speciel fontos előrelépésnek tartom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában