Helyi közélet

2011.11.26. 12:24

Lakossági Tájékoztató a szálló por koncentrációról

TIKTVF Debrecen levegőminőségi ügyelete tájékoztatja FETIKTVF Nyíregyháza város levegőminőségi ügyeletét, hogy a levegőminőség jelentősen javult, és a szálló por (PM<sub>10</sub>) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2011.11.25.-én nem haladta meg az egészségügyi határértéket sem<strong>&nbsp;</strong>(50 μg/m<sup>3</sup>).

TIKTVF Debrecen levegőminőségi ügyelete tájékoztatja FETIKTVF Nyíregyháza város levegőminőségi ügyeletét, hogy a levegőminőség jelentősen javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2011.11.25.-én nem haladta meg az egészségügyi határértéket sem (50 μg/m3).

 

                                             Napi átlagértéke: Széna tér mérőállomáson, 2011.11.25.-én: 47,7  μg/m3 volt.

 

A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben a hét végén további kismértékű javulás várható.

A legfrissebb levegőminőségi adatokat megtalálják a következő internetes honlapon: www.kvvm.hu/olm

Változékonyabbra fordul időjárásunk, de számottevő csapadék nem várható.

 Előrejelzés a mai napra:

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, főként keleten  ködös idő, elszórtan ónos szitálás, vagy szemcsés hó előfordulhat. Általában gyenge marad a változó irányú szél, de északnyugaton megélénkülhet a déli szél. A PM10 napi koncentrációja többnyire az egészségügyi szint és  tájékoztatási szint között alakul, helyenként azonban a tájékoztatási szint fölé kerülhet.

Előrejelzés a következő 3 napra (2011.11.26- 2011.11.28.):

Szombaton hidegfront vonul át az országon, amely csapadékot nem okoz. Hatására északnyugat felől egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet. A Dunántúl nagy részén és a középső megyékben többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Északkeleten, a Tiszántúlon és a délnyugati határ mentén általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, ezeken a helyeken tartósabban megmaradhat a köd ill. az alacsonyszintű felhőzet. A szél és az átkeverés hatására a Dunántúl nagy részén és a középső megyékben jelentősen javul a levegőminőség, míg északkeleten és a délnyugati határszélen inkább stagnálás vagy kisebb mértékű javulás lehetséges. Vasárnap változóan felhős lesz az ég a délnyugati szél napközben megélénkülhet. Hétfőn újabb hidegfront érkezik megélénkülő északnyugati széllel. Az időjárási helyzet nem kedvez a légszennyező anyagok tartós feldúsulásának.

Előrejelzés a következő 2 napra (2011.11.29- 2011.11.30.):

Ismét anticiklon helyeződik fölénk. Kezdetben változóan felhős idő valószínű, majd egyre párásabb, ködösebb lesz a levegő. A gyenge vagy mérsékelt keleti, délkeleti szél északnyugaton és délkeleten kissé megélénkülhet. Az időjárási helyzet kedvez a légszennyező anyagok feldúsulásának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában