Helyi közélet

2011.11.10. 08:58

Márton napi vigasság a Múzeumkertben

Tiszavasvári - Múzeumok Őszi Fesztiválja zárásaként a Vasvári Pál Múzeum igazán különleges programmal várja látogatóit a Múzeumok Őszi Éjszakáján november 12-én, szombaton.

Tiszavasvári - Múzeumok Őszi Fesztiválja zárásaként a Vasvári Pál Múzeum igazán különleges programmal várja látogatóit a Múzeumok Őszi Éjszakáján november 12-én, szombaton.A programok már kora délelőtt elkezdődnek és a hagyományoknak megfelelően a Márton napi népszokásokhoz kapcsolódnak. Újbor ünnep és libator lesz 10 órától a Múzeumkertben ahol az érdeklődők kipróbálhatják libahajtó,kukoricamorzsoló, gágogó, libafogó tudásukat. A nyeremény sem mindennapi, hiszen a nyertesek hazavihetnek egy-egy élő hízott libát.

Napközben kirakodóvásár, borkóstoló, kemencében sült libacomb- liba tepertő és kenyérlángos, és még sok finomság várja a korgó gyomrú vendégeket. A fázósabb gyerekeknek a Ludas Matyi című rajzfilmet vetítik a Múzeumban. A nap a Múzeumok Őszi Éjszakájával zárul ahol az esti múzeumi tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatás után Borvacsora várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában