Helyi közélet

2011.11.22. 14:37

Megerősítik a testvériskolai szerződést

Nyíregyháza - Testvériskolai kapcsolatot 1996 óta ápol a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. A két középfokú oktatási intézmény 15 év elteltével újra kinyilvánítja, hogy kész folytatni a már kiépített testvériskolai kapcsolatot.

Nyíregyháza - Testvériskolai kapcsolatot 1996 óta ápol a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium. A két középfokú oktatási intézmény 15 év elteltével újra kinyilvánítja, hogy kész folytatni a már kiépített testvériskolai kapcsolatot.Mindkét gimnázium célja, hogy a tanári és tanulói közösségeik rendszeresen találkozzanak egymással, erősítsék a nemzeti összetartozás érzését. A két iskola tanulói a jövőben is kulturális és sportvetélkedőkön, szaktárgyi versenyeken mérik össze tudásukat.

Az elkövetkező évekre vonatkozó együttműködési megállapodást november 23-án 14.30 órától ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen írja alá Pataki Enikő, a szatmárnémeti főgimnázium igazgatója és Kalucza Lajos, a nyíregyházi középiskola igazgatója.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában