Helyi közélet

2011.11.29. 09:50

Rendkívüli énekórák a zeneiskolában

Nyíregyháza. A fiataloknak igen kevés lehetőségük nyílik komolyzenei koncertek látogatására. Ezt az űrt tölti be az a kezdeményezés, amely nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Vikár Sándor Zeneiskola együttműködésével jött létre: egy tizenkét hangversenyből álló Beethoven-koncertsorozat.

Nyíregyháza. A fiataloknak igen kevés lehetőségük nyílik komolyzenei koncertek látogatására. Ezt az űrt tölti be az a kezdeményezés, amely nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Vikár Sándor Zeneiskola együttműködésével jött létre: egy tizenkét hangversenyből álló Beethoven-koncertsorozat.Kalucza Lajos igazgató engedélyével a kölcseys tanulók énekórák keretében hallgathatják Sógor Tamás játékát, aki szintén a gimnázium tanulója. A 11. osztályos diákot Bartal László, a Magyar Állami Operaház karmestere kérte fel Beethoven C-dúr zongoraversenyének eljátszására – zenekari kísérettel.

A hangversenyt zenetörténeti előadással kötötte össze az előadó, aki rövid ismertetést adott Beethoven koráról, életéről, műveiről és művészetének jelentőségéről. A koncerteken a zenekari szólamokból készített zongoraátiratot Sógor Tamás tanárnője, Fesztóry Ágnes játszotta. A hangversenyek módot adnak a gyerekek lelki fejlődésére, valamint elősegítik érdeklődésüket a kultúra és a hangszertanulás iránt.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában