Helyi közélet

2011.11.21. 09:59

Vasúttörténeti tárlat Záhonyban

Záhony - A záhonyi művelődési ház aulájában november 15-én nyitották meg azt a kiállítást, amely a hármashatár melletti vasúti csomópontok históriájához kötődik.

Záhony - A záhonyi művelődési ház aulájában november 15-én nyitották meg azt a kiállítást, amely a hármashatár melletti vasúti csomópontok históriájához kötődik.A második alkalommal bemutatásra kerülő tárlat anyaga lelkes vasútbarátok több éves gyűjtőmunkájának köszönhető és első ízben az elmúlt év szeptemberében került a nagyközönség elé. A megnyitó ünnepségen a kiállítást Gubik László, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke, a Záhony-Port Zrt. vezető mérnöke ajánlotta a publikum figyelmébe. A tárlatot egyedivé teszi, hogy a helyi tárgyi emlékek mellett a szlovákiai Tiszacsernyő és az ukrajnai Csap vasúttörténeti ereklyéiből is számos érdekességet bemutat a látogatók számára.

Az érdeklődők november 30-ig tekinthetik meg a kiállítást. A zárónapon kerül ismertetésre a Záhonyban és a testvérvárosaiban meghirdetett „Élményeim a vasúton” című gyermek és ifjúsági mese- és prózaíró pályázat eredménye is.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában