Helyi közélet

2011.12.26. 12:51

Díj a közlekedők biztonságáért

Nyíregyháza - Nyíregyháziak elismerése: Tamás György Lajosnak és Gyekis Árpádnak is gratuláltak.

Nyíregyháza - Nyíregyháziak elismerése: Tamás György Lajosnak és Gyekis Árpádnak is gratuláltak.Rangos ceremónia részesei lehettek nyíregyházi aktivisták. A Magyar Autóklub Észak-alföldi regionális szervezetének elnökének, Szaszala Lászlónak a felterjesztésére Budapesten vehették át a Szent Kristóf-díjat. A Magyar Autóklub Szent Kristófról nevezte el azt a díjat, amelynek bronz, ezüst és arany fokozatával jutalmazza azokat, akik legtöbbet tettek a biztonságos közlekedésért.

– Bevallom, meglepett, hogy ebben a formában is elismerték a munkámat, ugyanakkor jóleső érzéssel töltött el – mondta Tamás György Lajos. A nyugállományú rendőrezredes aktív életet él, a minap például tizenketten megalapították a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Határőr Nyugdíjas Egyesületet, melynek ő lett az elnöke. Hasonlóképpen vezetője a Megyei Tenisz Szövetségnek is, ráadásul hobbiszinten hetente legalább kétszer űzi a sportágat.

– Amikor közbiztonsági igazgató lettem, aktív szereplője vagyok a Magyar Autóklub mindennapjainak. Országos küldöttként naprakész információkkal rendelkezem. A lehetőségeimhez mérten igyekszem sokat tenni a biztonságos közlekedésért, főleg a balesetmegelőzési területen tudok részt vállalni. Elfoglaltságaim révén széles társadalmi réteggel vagyok kapcsolatban. Megtisztelő, hogy megkaptam a  Szent Kristóf-díj ezüst fokozatát.

Tamás György Lajoshoz hasonlóan Gyekis Árpád autószerelő mester is a tizenhét díjazott között szerepelt. Magyarán szűk társaság tagjai lehettek a fővárosban.

"Ez egy hosszú folyamat eredménye"

– Kaptam korábban miniszteri elismerést, díjazott az IPOSZ, de az Autóklub gesztusa különlegességnek számít. Ez egy hosszú folyamat eredménye, hiszen idestova 1965-tól vagyok klubtag. Úgy gondolom, hogy a bronz fokozattal érzékeltetni szerették az elhivatottságomat, a tevékenységemet. Hétköznapi munkámból fakadóan a lehető legközelebb áll hozzám az autósok világa, ahol csak tudok, segítek nekik.

Ki volt Szent Kristóf?

Szent Kristóf a hajósok és utasaik védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában