Helyi közélet

2011.12.04. 13:12

Időjárás-jelentés

Budapest, 2011. december 4., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2011. december 4., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Az időjárási helyzet Európában 

    ------------------------------

    Norvégia partjainál örvénylik az a ciklon, amelynek gyorsan mozgó frontjai a 45. szélességi körtől északra meghatározzák kontinensünk időjárását. Ugyancsak frontálzóna húzódik az Ural előterében észak-déli irányban egészen az Azovi-tengerig. Európa északi felén emiatt többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, keleten havazik. Délen továbbra is anticiklon alakítja az időjárást, a csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul. Ezzel szemben Oroszország és Skandinávia nagy részén fagypont alatt marad napközben is a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását a már említett ciklon alakítja, holnap a ciklonhoz tartozó hidegfront átvonul a medence felett.

    

    Előrejelzés az ország területére hétfő estig

    --------------------------------------------

    Alapvetően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap északon néha, délen akár több alkalommal is elvékonyodhat, átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Ezenkívül hétfőn késő délutántól északnyugat felől nagyobb területen csökken a felhőzet. Reggelig főként az északi határ mentén valószínű kisebb eső, zápor, majd hétfő délelőttől kezdve északnyugat felől egyre többfelé - összességében országszerte - számíthatunk esőre, záporra, délen jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Vasárnap a délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, az éjszaka második felétől nagy területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Hétfőn napközben a szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, de erős széllökésekre továbbra is számíthatunk.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 8, 14 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában