Helyi közélet

2011.12.16. 08:17

Kés a szívben

Megdöbbentő a hír: egy 56 éves férfi szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítóban, mert egy határozat értelmében csökkentették a rokkantsági nyugdíját. M. Magyar László jegyzete

Megdöbbentő a hír: egy 56 éves férfi szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítóban, mert egy határozat értelmében csökkentették a rokkantsági nyugdíját. M. Magyar László jegyzeteTalán nem is helyes kifejezés a megdöbbentő szó, hiszen – sajnos –, várható volt, hogy előbb-utóbb történik valami. A mind nehezebb megélhetés miatt egyre kisebb az emberek tűrő- és alkalmazkodó-képessége, ellenben mind nagyobb a bennük lévő feszültség, a tehetetlen düh, amely aztán valamilyen formában kitör. Most még csak maga ellen fordította ez a veszprémi állampolgár a fegyverét, pontosabban a kését, de a nagyvilágban történt tragikus eseményeket látva sohasem tudni, hogy mikor akarja valaki ártatlan emberek elleni erőszakkal felhívni kétségbeesett helyzetére a figyelmet.

Mind többen vannak olyanok, akik egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Egyetlen bevételi forrásból élnek, más jövedelem szerzésére nincs lehetőségük, a kiadások azonban könyörtelenül növekednek, és így sokszor már a mindennapi betevőre is alig futja. Az emberi méltóságnak nagy fájdalom, ha lassan minden olyan fontos dologról le kell mondani, amelyek korábban szorosan hozzátartoztak az élethez. Különösen most, a karácsony ünnepéhez közeledve éleződnek ki a problémák. Míg egyesek azt sem tudják, hogy milyen drágaságokkal fejezzék ki szeretetüket, mások kénytelenek úgy beosztani kevéske pénzüket, hogy legalább minden napra jusson alapvető élelmiszer.

Lázadás volt a sors ellen a veszprémi szíven szúrás. S egyben figyelmeztető jel is...

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában