Helyi közélet

2011.12.07. 13:49

Országos Junior Prima díjas jándi építész

Jánd - Az utóbbi hetek egyik közérdeklődésre számot tartó beszédtémája a Prima Primissima díj leendő nyerteseinek személye.

Jánd - Az utóbbi hetek egyik közérdeklődésre számot tartó beszédtémája a Prima Primissima díj leendő nyerteseinek személye.A Kelet-Magyarország már ismertette a megyei nyerteseket. Az országos elismerések azonban nagyobbrészt elkerülték térségünket. Most azonban megtörni látszik a jég: az Építészet és Építőművészet kategóriában a 28 éves jándi Koncz Zoltán elnyerte a Junior Prima Díjat.

Ám ez „csak” korona az általa megnyert díjak sorában. Kitűnő eredménnyel megvédett diplomamunkáját Jándra tervezte, Kortárs Civil címen, a Leo Amici Alapítvány számára. Ezzel az épületegyüttessel elnyerte a Magyar Építőművészek Szövetsége díját, a Magyar Építész Kamara 2011 évi diplomadíját. Idén október 25-én 137 pályázó közül elnyerte a Magyar Építészfórum 2011 évi MÉDIA Építészeti díját terv kategóriában, ugynacsak ebben az évben a 4 évvel ezelőtt Drezdában megvalósult „Vízi-ház" című munkáját beválasztották a világ 50 legszebb látványterve közé.

Zoltán általános iskolába Jándon járt, szülei most is a településen élnek. Középiskolai tanulmányait a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban végezte. Egyetemre a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Középület-tervezési tanszékére járt, de 1 évet töltött a Drezdai Technische Universiteten is, ahol a német építészettel foglalkozott. Fiatal kora ellenére már több mint száz építészeti projektben vett részt itthon és külföldön.

Szereti a munkáját, s imádja a beregi tájat. Nagyon szeret kerékpározni a Tisza töltésen és napozni a gyönyörűséges jándi Tisza parton. 

Berki Károly

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában