Helyi közélet

2011.12.05. 17:04

Szakmai konferencia az újszülött, koraszülött ellátásról Kisvárdán

Kisvárda–Munkács – Munkácsi Regionális Gyermekkórház és a Felső–Szabolcsi Kórház között már 2005 óta eredményes, szoros szakmai kapcsolatban van. A gyermekgyógyászat és a gyermek egészségügyi rehabilitáció területén, elsőként a „Pető–féle” konduktív pedagógiai módszerek alkalmazását.

Kisvárda–Munkács – Munkácsi Regionális Gyermekkórház és a Felső–Szabolcsi Kórház között már 2005 óta eredményes, szoros szakmai kapcsolatban van. A gyermekgyógyászat és a gyermek egészségügyi rehabilitáció területén, elsőként a „Pető–féle” konduktív pedagógiai módszerek alkalmazását.A legújabb együttműködés az „Európa Bölcsője” HUSKROUA/0901/005 program keretében a perinatális –a születés (időszaka) körüli–, és a későbbi csecsemő halandóság jelentős csökkentése, az Uniós átlaghoz közelítése. A legfrissebb tapasztalatok megismerése keretében december 7–én (szerdán) az „Európa Bölcsője” HUSKROUA/0901/005 program keretében a Kisvárdai Felső–Szabolcsi Kórház tanácstermében az újszülött, koraszülött ellátásról cserélnek információkat a munkácsi és a kisvárdai kórház csecsemő és gyermekosztályának dolgozói, s az érdeklődők.

A legfrissebb tapasztalatokról

Az újszülött, koraszülött ellátás helyzetéről prof. Dr. Balla György a DEOEC Gyermekklinika igazgatója előadását követően, Dr. Dicső Ferenc csecsemő és gyermekgyógyász megyei szakfőorvos a megye újszülött ellátásról ad tájékoztatást. A Munkácsi Megyei Gyermekkórház szakmai tapasztalatairól Dr. Bíró Erzsébet főorvos számol be. Dr. Molnár Sándor a kisvárdai Csecsemő és gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa pedig az osztály működéséről informálja a szakmai értekezlet résztvevőit.

Az elhangzottakról szakmai vitafórummal zárul az „Európa Bölcsője” HUSKROUA/0901/005/01 szakmai értekezlete, a Felső–Szabolcsi Kórházban Kisvárdán.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában