Helyi közélet

2012.01.18. 15:32

Civil fórumon közösen egyeztettek a jövőről

Nyíregyháza - „Új irányok a civil életben” címmel tartottak szerda délután civil egyeztető fórumot a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán.

Nyíregyháza - „Új irányok a civil életben” címmel tartottak szerda délután civil egyeztető fórumot a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán.A rendezvényen több szféra, több egyesület is képviseltette magát. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárságának részéről dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár is tiszteletét tette a fórumon. A politikus rövid tájékoztatást adott a civil társaság elnevezésű új szervezeti formáról. – Akár mindössze három ember akaratából, egy egyszerű megállapodás aláírása során létrejöhet a civil társaság mindenféle egyébb hivatalos procedúra nélkül. Már ez önmagában is nagy segítséget adhat a civileknek, akik munkájának igen is sokat köszönhet egy ország, egy nemzet – mondta.

Természetesen jelen volt az esemény két fővédnöke, dr. Seszták Oszkár és dr. Vinnai Győző is, közülük az utóbbi emlékezett meg a tavaly december 5-én megszavazott új civil törvényről néhány mondatban.

 – Büszke vagyok arra, hogy egy komoly társadalmi és parlamenti egyeztetés folyt erről a törvényről és annak előkészítéséről. A civilek alulról szerveződnek, sok esetben a közért dolgoznak, tevékenyen kivéve részüket a társadalmi felelősségvállalásból – mondta a kormánymegbízott.

A tanácskozáson jelen volt még a hittudományi főiskola rektora, dr. Véghseő Tamás, miként Ékes Ilona parlamenti képviselő, a Civil Egyeztető Fórum országos elnöke is.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában