Helyi közélet

2012.01.28. 20:19

Családias, meghitt ünnep a Vay tornacsarnokában

Baktalórántháza - Az irodalmi, zenés összeállítás a legfontosabb értékeket közvetítette: jóság, szeretet, békesség, jóakarat.

Baktalórántháza - Az irodalmi, zenés összeállítás a legfontosabb értékeket közvetítette: jóság, szeretet, békesség, jóakarat.Tudom, már régen elmúlt karácsony. Pontosan egy hónap telt el azóta, hogy gyönyörködtünk az ünneplőbe öltöztetett fenyőben, jókívánságokkal halmoztuk el egymást, ajándékokat adtunk és kaptunk, és jót lakmároztunk a finom falatokból, édességekből.

Emlékszem, a feldíszített karácsonyfát, mint egy nagy család ülték körbe a diákok, tanárok, iskolai dolgozók a Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium tornacsarnokában.

Hasulyó János római katolikus kanonok, plébános és Szkiba Tibor görög katolikus parókus lelki ráhangoló szavait követően az Arany János Kollégiumi Programban résztvevők léptek színpadra egy csodálatos ünnepi műsorral.

A magyar irodalom nagyjainak versei, prózai gondolatai, karácsonyi énekek zenei kísérettel, egyházi, vallási jelenetek, bibliai idézetek színesítették a műsort, elősegítve, sőt, fokozva a közönség lelki felüdülését.

A tanárok és a diákok kamarakórusa összhangot teremtett a líra, a vers és próza között. Az irodalmi, zenés összeállítás a legfontosabb értékeket közvetítette: jóság, szeretet, békesség, jóakarat.

A látványt gyarapította a múlt századi karácsonyi képeslapok gyűjteményének kiállítása.

Lakatos Lívia 9. AJ

Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium, Baktalórántháza

Felkészítő tanár: Barsy Csabáné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában