Helyi közélet

2012.01.30. 12:07

Még beszakadhat a jég

Nyíregyháza - Hízik a jég, írtuk hétfői lapunk első oldalán, ám egyelőre még nem biztonságos a korizás sem a Bujtosi, sem a Sóstói tavon. A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. felhívja  a figyelmet, arra hogy a nyíregyházi tavak (Bujtosi, Sóstói, stb.) jege a tartós fagy ellenére még élet- és balesetveszélyes.

Nyíregyháza - Hízik a jég, írtuk hétfői lapunk első oldalán, ám egyelőre még nem biztonságos a korizás sem a Bujtosi, sem a Sóstói tavon. A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. felhívja  a figyelmet, arra hogy a nyíregyházi tavak (Bujtosi, Sóstói, stb.) jege a tartós fagy ellenére még élet- és balesetveszélyes.Megtévesztőek a hóval borított részek, ahol mintegy 4-6 cm  a jég vastagsága, ezért beszakadhat egy felnőtt súlya alatt. A társaság szakemberei folyamatosan mérik a szilárdságot és a vastagságot. Amint a tavak jege alkalmassá válik sportolásra, azt közleményben tudatják. Addig is testi épségünk megóvása érdekében ne lépjünk a szabad vizek jegére!

A fagyásban lévő jég a következőképpen terhelhető:

  • kb. 8 cm vastagságú   egy felnőtt
  • kb. 12 cm vastagságú   egy csoport, illetve sportolásra alkalmas
  • kb. 18 cm vastagságú  szánkók, fakutyák
  • - Mán László -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában