Helyi közélet

2012.02.06. 12:15

A legjobb népzenészek állhatnak a pódiumra

Nyíregyháza - Kezdetben a klasszikus hangszereken tanuló növendékek kaptak lehetőséget arra a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium zeneművészeti tagozatán, hogy a félévi vizsgán legjobban szereplő növendékek úgynevezett „pályázati hangversenyen” is bizonyíthatják tudásukat, tavaly azonban már a népzene tanszak tanulói is felléphettek egy hasonló hangversenyen.

Nyíregyháza - Kezdetben a klasszikus hangszereken tanuló növendékek kaptak lehetőséget arra a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium zeneművészeti tagozatán, hogy a félévi vizsgán legjobban szereplő növendékek úgynevezett „pályázati hangversenyen” is bizonyíthatják tudásukat, tavaly azonban már a népzene tanszak tanulói is felléphettek egy hasonló hangversenyen.Így az idén már a második alkalommal rendezik meg neves személyekből álló zsűri előtt február 8-án, szerdán 18 órától a népzenészek pályázati hangversenyét. A zsűri munkájában részt vesz Vakler Anna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, Eredics Gábor, aki szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, valamint Mohácsi Albert népzenész.

A koncerten több díj is gazdára talál. A zsűri dönt a legjobb három produkcióról, s kiderül majd az is, ki kapja az „Universitas gyűrű”-t. A nézők is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott előadásra, s a legtöbb szavazatot kapott zenész veheti majd át a közönség-díjat.

A koncerten hallhatnak a vendégek vonósokat, citerát, népi éneket, nagybőgőt, népi zenekart. Felhangzik majd többek között gömöri vonós tánczene, szatmári pásztordal, érpataki ballada.

- MML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában