Helyi közélet

2012.02.08. 09:59

Éljen az ifjú párt!

Égzengés, villámcsapás, földindulás, pártszakadás, megsemmisülés. Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Égzengés, villámcsapás, földindulás, pártszakadás, megsemmisülés. Ladányi Tóth Lajos jegyzeteTavaly eltűnt a süllyesztőben többek között a Bizonytalanok vagy Nem Szavazók Pártja, a Keresztény Európa Párt, a Civilek Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Elnöksége, a Szövetség Kelet-Magyarországért, a Szabad Demokraták Szövetsége Egri Szervezete, a Roma Egység Párt, és Szabolcs-Szatmár-Beregben  a „Harmadikutas Magyar Párt”. Párjukat ritkító pártok.

A felszívódással párhuzamosan életre kelt például a Szociális Unió, a Magyar Nemzet Köztársasági Párt, a Magyar Gazdaság Párt, a Demokrata Párt (átalakulásával a  Demokratikus Koalíció), a Szegénységben Élők Pártja, a Híd Párt, a Nemzeti Értékelvű Párt, valamint a Nehezebben Élők Pártja. Felkiálthattak az alakuló ülésen: Éljen az ifjú párt!

A színes palettán található a Magyar Autósok és Motorosok Pártja, a Panellakók Polgári Párt, vagy éppen a Mátyás Párt. Hogy igazságos-e a honi pártrendszer, ki-ki a saját bőrén érzékeli.

Volt idő a történelemben, amikor pártok híján is tökéletesen működött a társadalom. Volt idő a sártekén, amikor patyolattisztán látszott, hogy jó irányba halad a világ. Volt idő a krónikában, amikor különböző juttatások nélkül képviselték a köz érdekét. Most vannak függők és függetlenek. Eltartók és eltartottak. A szerencse kegyeltjei és a kegyvesztettek. Közlönyösek és közönyösek.  

Jelenleg száznál jóval több párt hirdeti eszméit széles e hazában. Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Zala megyében egyáltalán nincs pártként bejegyzett társadalmi szervezet. Lám, így is lehet! Pártatlanul és párttalanul...

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában