Helyi közélet

2012.02.02. 07:38

Kinyitott zsebek

Motorcsónak, rum, traktor, lipicai lovak, autóvásárlások és tartozások is szerepelnek az idei – a 2011. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelő – képviselői vagyonnyilatkozatokban, amelyeket a parlamenti honlapon tettek közzé, olvasható a híradásokban. Dankó Mihály jegyzete

Motorcsónak, rum, traktor, lipicai lovak, autóvásárlások és tartozások is szerepelnek az idei – a 2011. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelő – képviselői vagyonnyilatkozatokban, amelyeket a parlamenti honlapon tettek közzé, olvasható a híradásokban. Dankó Mihály jegyzeteNos, ez az olvasmány, amit mindenki szívesen böngész. Különösen ebben a nehéz helyzetben kíváncsiak, vajon azoknak az embereknek, akik sorsokról, jelenről és jövőről döntenek, hogy megy a sorsa. Jómagam nem kívánok most a konkrét számokat, tárgyakat elemezni, hisz azok magukért beszélnek. De egy tény, sokan a szívükhöz kapnak ilyenkor, vagy elszakad az a bizonyos cérna. Különösen, ha azt látják, van aki vizet prédikál: szigorításról, takarékosságról beszél, míg ő fejleszt, gazdagodik.

Az is biztos – s vesse rám az első követ, aki nem így gondolkodik –, hogy sok esetben nem a valós kép jelenik meg ezekben a nyilatkozatokban. Tudjuk jól, a tulajdonnal mennyire lehet játszani. Enyém, tied, övé – a családban marad! Ami viszont fix, én nem sajnálom senkitől (különösen, aki tisztességes munkával jutott a vagyonhoz), csak vegyenek figyelembe az érintettek engem is, vagyis legalább úgy gazdagodjak én is, ahogy ők. Mert ez így igazságos!

- Dankó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában