Helyi közélet

2012.02.16. 11:54

MSZP: Érvénytelenek a tavaly év végén kiírt pályázatok!

Nyíregyháza - Szerda délután futótűzként terjedt el a hír: a megyeszékhely (önkormányzati tulajdonban lévő) tagintézményeinek vezetői pozíciójára - még tavaly decemberben - kiírt  pályázatait érvénytelenítették.

Nyíregyháza - Szerda délután futótűzként terjedt el a hír: a megyeszékhely (önkormányzati tulajdonban lévő) tagintézményeinek vezetői pozíciójára - még tavaly decemberben - kiírt  pályázatait érvénytelenítették.Ezzel kapcsolatosan tartott csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót a városi közgyűlés MSZP-s frakciója. Jeszenszki András frakcióvezető-helyettes bevezetőjében emlékeztetett a tavalyi beiratkozásnál már megfigyelhető fejetlenségre és az akkori átszervezések ötletszerűségére. – Véleményünk szerint azóta is nehézkesen működnek ezek az átszervezés által létrejött „mammutintézmények”. Példaként említhetném azt a taginzézményvezetőkre háruló terhet, amit a felvételi időszak koordinálása is jelent a számukra.

Ezután Nagy László frakcióvezető részletesen kitért a tagintézmények vezetői pozíciójára kiírt pályázatok érvénytelenítésére. – Szerdán látott napvilágot a hír, hogy érvénytelenítették a pályázati kiírást, ugyanis az nem felelt meg a közoktatási törvényben előírtaknak. Ebben a törvényben többek közt a a kitétel is szerepel, hogy egy intézményvezetőnek rendelkeznie kell pedagógus szakvizsgával vagy közoktatásvezetői képesítéssel. Nos ez az, ami nem szerepelt a tavaly decemberben kiírt pályázatban. A következő közgyűlésen fel fogjuk tenni a kérdést a város jelenlegi vezetésének, hogy kik a felelősek ezért a kapitális hibáért, ami rengeteg ember munkáját tette tönkre, hiszen ezek után egy teljesen új pályázatot kell majd kiírni. Ehhez hasonló „blama” a város történetében még nem volt – zárta a sajtótájékoztatót Nagy László.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában