Helyi közélet

2012.02.24. 17:45

Nyíregyházán is ünnepel az Omega

Nyíregyháza - Ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az együttes.

Nyíregyháza - Ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját az együttes.Hamarosan jubileumi koncertsorozatra indul az idén 50 éves Omega együttes, a tíz turnéhelyszín ötödik állomása pedig Nyíregyháza lesz – derült ki az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón pénteken délután a városházán.

– Az Omega fennállásának félévszázados jubileumát méltó koncertekkel szeretnénk ünnepelni, ezért is játszik szimfonikus zenekarral az együttes – mondta Trunkos András turné-menedzser, aki hozzátette: a fellépésekkel szeretnének jókedvet hozni a rosszkedvű országba. – Az elmúlt ötven év alatt rendszerek jöttek, mentek, de az Omega maradt. Azért is fontos ez a koncertturné, hogy megmutassuk: a kereskedelmi televíziókban zajló sztárgyártás üzenetével szemben az értékek igenis időtállók – ezt bizonyítja az Omega elmúlt fél évszázada.

Kóbor János arról beszélt, hogy a mögöttük álló öt évtizedben folyamatosan jelen voltak a hazai zenei életben, ám mivel a zenekar tagjai hetven év körüliek, az elkövetkező időkben valószínűleg kevésbé lesznek aktívak, mint amilyenek korábban voltak.

– A zenénkben mindig is benne volt a szimfonikus zenekar monumentalitása, és nyilván nem véletlen, hogy éppen a jubileumi koncertek során játszunk velük – mondta az együttes frontembere. A koncerten, melyet március 31-én a Bujtosi Szabadidő Csarnokban rendeznek, a Nyíregyházi Hölgykoszorú is fellép. 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában