Helyi közélet

2012.02.07. 09:52

Sóstói koriverseny, igazi jeges show

Különleges programot szervez szombatra a Sóstói Jégbarát Klub a csónakázótóra. A négy esztendeje alakult egyesület a Sóstó Zrt.-vel karöltve korcsolyaversenyre egy nagy jeges bulira várja az érdeklődőket.

Különleges programot szervez szombatra a Sóstói Jégbarát Klub a csónakázótóra. A négy esztendeje alakult egyesület a Sóstó Zrt.-vel karöltve korcsolyaversenyre egy nagy jeges bulira várja az érdeklődőket.– Az időjárás a szabadtéri korcsolyázásnak, ezért gondoltuk, hogy valami különleges programot szervezünk szombatra –  kezdte lapunk tájékoztatást Újvári Zoltán, az egyik alapító. – A klub már építette egy jégszobrot a csónakázó tó partjára, amelyet folyamatosan hízlalunk a tóból kiszivattyúzott vízzel. Mivel a jégvastagság már vasárnap húsz centis volt, így biztonságosan megrendezhetjük a versenyt.

Már elkezdtük kialakítani a mintegy ezer méteres, négy-öt méter széles pályát, amelyen majd fiatalok és idősebbek is megmérettethetik magukat. Hat kategóriában (külön a fiúk és lányok, férfiak és nők) lehet majd siklani a jégen, a korizás után pedig különleges csúszóversenyt is tervezünk. Ott lesznek majd a mentők, a tűzoltók és tervezünk egy jégből mentési bemutatót is.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában