Helyi közélet

2012.03.14. 19:40

A járási székhely cím elérése érdekében demonstráltak Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Szerdán délután Tiszavasváriban a Szentmihály téren gyülekeztek a helyiek, hogy békés demonstráció keretében álljanak ki Tiszavasvári járásközpont mellett. Mint ismeretes az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium tervezetében járásközpontként Tiszavasvárit jelölte meg. Azóta viszont felmerült Tiszalök neve is, ami különös helyzetet teremtene.

Tiszavasvári - Szerdán délután Tiszavasváriban a Szentmihály téren gyülekeztek a helyiek, hogy békés demonstráció keretében álljanak ki Tiszavasvári járásközpont mellett. Mint ismeretes az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium tervezetében járásközpontként Tiszavasvárit jelölte meg. Azóta viszont felmerült Tiszalök neve is, ami különös helyzetet teremtene.Milyen előnyökkel jár a járási központ cím elnyerése, és milyen hátrányokkal jár annak elvesztése –  tette fel a kérdést Tiszavasvári polgármestere dr. Fülöp Erik. A járásba tartozó települések lakóinak létszáma 30 ezer körüli, ebből Tiszavasvári lakóinak száma 15 ezer körüli. Az eredeti tervezet szerint a járási központ Tiszavasváriban kijelölése azt jelentheti, hogy az érintett lakosság fele nem kénytelen utazni ügyei intézése miatt. Amennyiben Tiszalök lenne a járási központ, akkor 25 ezer embernek kellene utaznia hasonló okból.

Ésszerű szakmai érvek mentén kéri Tiszavasvári, a döntés meghozását, nem pedig politikai okból. Miközben Tiszavasváriban most is van okmányiroda, rendőrség, vagy például a tűzoltóságnak is itt van a helyi központja, addig Tiszalökön mindezt létre kellene hozni, ami további költséget jelent. Fülöp Erik azt kérte, minden tiszavasvári lakos, aki egyet ért azzal, hogy Tiszavasvári legyen a járási központ, írja alá az íveket, amit eljuttatnak a döntéshozókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában