Helyi közélet

2012.03.01. 09:20

Átszállási szándékát, kérjük, idejében jelezze!

Fehérgyarmat - Ha minden menetrend szerint zajlik, megoldott a csatlakozás, ha segítenek a forgalmisták.

Fehérgyarmat - Ha minden menetrend szerint zajlik, megoldott a csatlakozás, ha segítenek a forgalmisták.- Az a diák, aki Budapest és Fehérgyarmat között a Volán járataival szeretne utazni, nem tudja ezt zökkenőmentesen megtenni - állítja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében panaszosunk, Mórucz Lászlóné. - Vasárnaponként 13.10 órakor indul autóbusz Fehérgyarmatról Nyíregyházára, ahonnan a Budapestre tartó távolsági busz 15.05 órakor indul. Mivel a budapesti járat nem várja meg a Fehérgyarmatról érkező buszt, a diákok kénytelenek a gyöngyösi autóbusz-állomásra utazni, ahol 1-2 óra várakozás után végül fel tudnak ülni egy fővárosba tartó járatra. Egyszerűbb és sokkal utasbarátabb megoldás lenne, ha lehetővé tennék a nyíregyházi átszállást!

A hazautazás sem problémamentes, ugyanis Budapestről péntek délután csak egyetlen járat érkezik Nyíregyházára, kb. 18.15 órára, csakhogy a Nyíregyházáról Fehérgyarmatra tartó busz már 18.05 órakor elstartol az állomásról! Hogyan jusson haza, Gyarmatra az a diák, aki nem ezt a járatot lekési? Igaz, később indul egy másik busz Nyíregyházáról Kocsordig, de onnan hogyan tovább, talán stoppoljon? Kinek jó ez az összehangolatlan buszjárat? - kesereg olvasónk, hozzátéve: a tömegközlekedési vállalat internetes útvonaltervezője megtévesztő módon a 18.05-ös nyíregyházi csatlakozást ajánlja Budapest és Fehérgyarmat között, de mivel a járatok nem várják be egymást, ennek kivitelezése egyszerűen lehetetlen. 

Tíz perc van az átszállásra

- Az interneten lekérdezhető adatok valósak, az érvényes menetrend szerint vasárnap biztosított az utazási lehetőség Fehérgyarmatról Budapestre és pénteken Budapestről Fehérgyarmatra autóbusszal - válaszolt panaszosunk levelére dr. Huba Péter. A személyforgalmi igazgató elmondta: Fehérgyarmatról a hetek első munkanapját megelőző napokon (vasárnap) 13.10 órakor indul autóbusz Gyöngyösre és 18.00 órakor érkezik meg. Innen 18.15 órakor több autóbusz is indul Budapestre.

Az autópályán közlekedő járatok 19.25 órára érkeznek meg, a Gödöllő érintésével közlekedő járat 20.05 órára fut be a fővárosba. A Fehérgyarmatról 13.10 órakor induló járat 14.55 órakor érkezik meg a nyíregyházi autóbusz-állomásra, innen a hetek első munkanapját megelőző napokon (vasárnap) 15.05 órakor indul autóbusz Tiszavasvárin és Polgáron át Budapestre. Az átszállásra Nyíregyházán 10 perc áll rendelkezésre, ami a gyakorlatban elegendőnek bizonyult.

Késett az egyik, megvárta a másik

- 2012. február 5-én a rendkívüli hófúvásos időjárás miatt a Fehérgyarmatról érkező járat 10 percet késett. Egy átszálló utas jelentkezett, akit a Budapestre induló járat néhány perces várakozás árán megvárt. Más utas nem jelezte átszállási szándékát sem az autóbusz-gépkocsivezetőnek, sem a forgalmi szolgálatnak, így a Budapestre induló járat a beszállás befejeztével elindult - ismertette Mórucz Lászlóné panaszának konkrét okát az igazgató, majd így folytatta: a hetek utolsó munkanapján (pénteken) 13.30 órakor indul Budapestről autóbusz Nyíregyházára, és 17.10 órakor érkezik meg. Nyíregyházáról munkanapokon 18.05 órakor indul autóbusz Fehérgyarmatra és 20.05 órára érkezik meg. Az interneten lekérdezhető adatok tehát valósak, az érvényes menetrend szerint vasárnap biztosított az utazási lehetőség Fehérgyarmatról Budapestre és pénteken Budapestről Fehérgyarmatra autóbusszal is.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában