Helyi közélet

2012.03.09. 12:32

Bejárták a felzárkóztatni kívánt Huszár telepet

Nyíregyháza - Tavaly született a döntés, miszerint uniós forrásból komoly felzárkózatatási program kezdődik a megyeszékhely két városrészében, a Huszár lakótelepen és az Érkertben.

Nyíregyháza - Tavaly született a döntés, miszerint uniós forrásból komoly felzárkózatatási program kezdődik a megyeszékhely két városrészében, a Huszár lakótelepen és az Érkertben.Ebből kifolyólag péntek délelőtt bejáráson vett részt Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere és Kocsis Fülöp görög katolikus püspök a Huszár telepen.

A terepszemle végeztével a sajtót is tájékozattták a tapasztalatokról és a távlati célokról. – Egy átfogó egészségügyi, oktatási és foglalkoztatási felzárkóztatás veszi kezdetét a környéken, amihez szükség van az állam, az önkormányzat, a városrész általános iskoláját is fenntartó egyház, és persze legfőképp az itt élők összefogására. A kormány célja nem az uniós pénzek (országos szinten több mint 4,5 milliárd forintot költenek felzárkóztatásra és városrészek rehabilitására) elherdálása, így a támogatások elosztása szigorú ellenőrzés mellett teljesítményarányosan történik – közölte az államtitkár.

Ezeket a szavakat erősítette meg dr. Kovács Ferenc is, aki elmondta: még az idén megkezdődik két utca felújítása is, az építkezés hozzávetőleg 70 millió forintos költséggel bír.

A helyieknek is fontos ez a program

Az egyház nevében Kocsis Fülöp görög katolikus püspök beszélt. – Egyházunk befogadó és nyitott, és szeretnénk az itt élő emberek szeme elé célt, célokat kitűzni, hogy az életüknek megfelelő értelme legyen. Szeptembertől átvesszük a Dália utcai óvoda működtetését, a Huszárvár általános iskolában jelenleg 17 elsőssel foglakozunk – mondta a püspök.

Azt, hogy az önkormányzaton, az egyházon és az államon kívül a helyieknek is fontos ez a program, azt Csorba Miklósné, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének szavai is bizonyították. – A Huszár telepen élő romák eddig is sokat köszönhettek a nyíregyházi önkormányzatnak, igyekszünk maximálisan partnerek lenni a helyi romák életvitelének megváltoztatását is szolgáló felzárkóztatási program megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában