Helyi közélet

2012.03.30. 15:13

Kezdődik a Nagyhét

Nyíregyháza - Március 31-én, szombaton 14 órakor indul a hagyományos Városi Keresztút, mely Jézus szenvedéstörténetének 14 stációjára kívánja felhívni a résztvevők figyelmét. A Keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal Plébániatemplomból indul, majd rendőri felvezetéssel érkezik meg a városközponton keresztül az Északi Temetőbe, az utolsó stációhoz.

Nyíregyháza - Március 31-én, szombaton 14 órakor indul a hagyományos Városi Keresztút, mely Jézus szenvedéstörténetének 14 stációjára kívánja felhívni a résztvevők figyelmét. A Keresztút a Vasgyár utcai Szent Antal Plébániatemplomból indul, majd rendőri felvezetéssel érkezik meg a városközponton keresztül az Északi Temetőbe, az utolsó stációhoz.Április elsején, Virágvasárnap délelőtt fél 11-kor barkaszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét mutat be a Nyíregyházi Római Katolikus Társszékesegyházban Bosák Nándor püspök. Ezen a napon arra emlékezik a Katolikus Egyház, hogy Jézus bevonult Jeruzsálembe, kínszenvedésének helyszínére, ezért a szentmisén Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót hallhatják a hívek a Bárdos Lajos Vegyeskar közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában