Helyi közélet

2012.03.10. 11:44

Már a múlté a puskások füstölgése

Nem pusztán lovasnemzet a puszták népe, hanem lövész is. Elég ha felidézzük Puskást, a mesterlövészt, a lesipuskást. Neki a lába volt a fegyvere, tartottak a Száguldó Őrnagytól a ketrec őrei. Reális, hogy a Real is lecsapott rá. Na bumm: bárhová sodródunk a nagyvilágban, a „Puszkász” név ma is jól cseng! Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Nem pusztán lovasnemzet a puszták népe, hanem lövész is. Elég ha felidézzük Puskást, a mesterlövészt, a lesipuskást. Neki a lába volt a fegyvere, tartottak a Száguldó Őrnagytól a ketrec őrei. Reális, hogy a Real is lecsapott rá. Na bumm: bárhová sodródunk a nagyvilágban, a „Puszkász” név ma is jól cseng! Ladányi Tóth Lajos jegyzeteLecsengett egy évek óta tartó jogalkotási folyamat, a hónap elején módosult a 253/2004. (VIII. 31.) kormányrendelet. Meghúzták a határt, az öreg rókák szakmailag alátámasztott érvei nyomán ravasz döntésre vállalkoztak a képviselők, ezáltal kezeskednek a lőfegyvertartó vadászokról, a sportlövőkről és az érintett hatóságok munkájának könnyítéséről. Feleslegesnek vélt előírások változtak meg, elavult tortúráktól kímélték meg az illetékeseket.

Aki távol tartja magát a muskéták, a karabélyok, a mordályok különleges világától, annak lövése sincs arról, hogy mennyire időszerű volt a változtatás. Jól vizsgázott az előterjesztés, még puskát sem kellett írni hozzá.

Addig célozgattak, hogy most aztán megkapták a magukét, elérték a céljukat a vadászok. Ők azok, akik élet és halál kérdéséről határozhatnak egyetlen mozdulattal. A törvény módosult, immár csak élni kell vele. Nem pedig visszaélni a kezükbe adott jogokkal.

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában