Helyi közélet

2012.03.09. 14:03

Ön egyetért a fegyvertartási szabályok enyhítésével?

Olvasóinkat a fegyvertartási szabályok enyhítéséről kérdeztük.

Olvasóinkat a fegyvertartási szabályok enyhítéséről kérdeztük.Takács Bálint nem fegyverpárti, inkább az ellentábort erősíti. – A vadászok velem ellentétben biztosan örülnek a hírnek, van is egy pár ilyen ismerősöm. Sajnos sok vadászattal összefüggő balesetről hallani, remélhetőleg ez aszám nem növekszik az idevágó jogszabályok megváltozásával.

Forgács Gábor nagyapja rendszeresen vadászik. – Még nem beszéltem vele erről, neki biztosan nem lesz ellenére a módosítás. Egyébként tervezem, hogy elmegyek vele vadászni, bár fegyvert biztosan nem fogok majd a kezembe.

Hetei Tímea nem biztos abban, hogy jó döntés volt ez az enyhítés. – Könnyebb fegyvertartás, több vadász, még több ehhez köthető baleset – vezette le a folyamatot a fiatal lány.

Gerhes Dóra is ezt a véleményt osztja. – Sokan, akik a szigorú szabályok miatt nem adták eddig a fejüket vadászatra, lehet épp most gondolják majd úgy: itt az ideje végre kipróbálni. Ez pedig még több balesethez vezethet.

Hegedűs János és Hegedűs Jánosné elmondása szerint jobban éreznék magukat, ha a lakásukban lenne önvédelemre alkalmas fegyver. – Elég lenne csak egy gáz- vagy riasztópisztoly, amivel betörés esetén elijeszthetnénk az illetéktelen betolakodót. Külsősként egyébként voltam már vadászaton, de az mindenről szólt, csak a vad elejtéséről nem – mondta a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában