Helyi közélet

2012.03.06. 11:35

Vissza a jövőbe

Egyre többen kíváncsiak az ezotériában rejlő lehetőségekre, így az utóbbi időben nőtt az igény az ilyen jellegű szolgáltatásokra. Függetlenül attól, hogy valaki megbízható tudásra és módszerekre, már-már tudományos alapokra építi tanácsait, vagy szimpla szemfényvesztésről van szó, ez is olyan tevékenység, amelyből jövedelem származik, tehát dokumentálni kell a bevételt, ami után adót kell fizetni.

Egyre többen kíváncsiak az ezotériában rejlő lehetőségekre, így az utóbbi időben nőtt az igény az ilyen jellegű szolgáltatásokra. Függetlenül attól, hogy valaki megbízható tudásra és módszerekre, már-már tudományos alapokra építi tanácsait, vagy szimpla szemfényvesztésről van szó, ez is olyan tevékenység, amelyből jövedelem származik, tehát dokumentálni kell a bevételt, ami után adót kell fizetni.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóság munkatársai nem kizárólag jóslás céljából kerestek fel egy ezzel foglalkozó hölgyet, aki – mint utóbb kiderült – pénzért, azonban engedély nélkül ad tanácsokat, jósol. Az ellenőrök telefonon bejelentkeztek és próbajósoltatásra megjelentek az asszonynál.

Gyertyafényben, félhomályban, füstölőktől illatozó helyiségben a jósnő mit sem sejtve bemérte a revizor csakráit, majd tarot- és cigánykártyából jósolt. A jóslás során az egyik adóellenőrnek még azt is megjövendölte, hogy hamarosan hivatalos ügybe keveredik.

Ezt követően javasolta a „tisztítás elvégzését”, mely többszöri alkalmat és ezzel járó többletköltséget jelent a rontás mértékétől függően. A szertartás végén a hölgy a húszperces „produkcióért” ötezer forintot kért, a további, általában több tízezer forint értékű alkalmak árazását pedig az ügyfélre bízta.

Fizetést és távozást követően a revizorok újra becsengettek, a hölgy pedig az igazolványok felmutatásakor meglepetten állt az ajtóban, majd rövid hatásszünet után így szólt: ezt éreztem! Ez azonban kevésnek bizonyult, hiszen a bevételét adófizetés céljából nem regisztrálta. Az ellenőrök azt is megállapították, hogy a jósnő már jó egy éve végzi engedély nélkül, adószám nélkül ezt a tevékenységet. Mindezért mulasztási bírságra számíthat és az adóhatóság az adószám kiváltására is kötelezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában