Helyi közélet

2012.03.28. 19:57

Zene, tánc és finom ízek a fehérgyarmati Diáknapon

Fehérgyarmat - Március 24-én főzéssel egybekötött Diáknap került megrendezésre a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban.

Fehérgyarmat - Március 24-én főzéssel egybekötött Diáknap került megrendezésre a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban.A program a Művelődési Házban kezdődött, ahol a tanulók Diák-show műsort adtak elő Joó Jenifer és Szabó Gábor műsorvezetők segítségével.

Az előadások között szerepelt Kricsán Lilla, Szikszai Tímea és Vincze Anett zongora-fuvola műsorszáma, Tuba Adrienn gitárjátéka, Tarpai Gréta és Miski Nóra énekszáma, melyet Vargáné Fábián Mária kísért zongorán. Vincze Veronika  egy táncos produkcióval lépett fel, majd Tuba Adrienn és Vass Zsófia ének-gitár előadása szórakoztatta a közönséget. Mercz Veronika és Németi Norbert versenytánca után Péter Vivien énekszáma következett, melyet gitáron kísért Agócs Máté. Német Norbert dubstep táncát Halász Péter énekszáma követte, melyet saját maga kísért gitáron. Ezt követően a Fantasztikus négyes elnevezésű, az iskola diákjaiból álló táncegyüttes előadása következett, melyet Márton Viktória énekszáma követett. A 8.k osztály lánytanulói „Noname D” nevű csoportja táncos produkcióval készült. Ezt követően a Sweet dreams című számot adta elő a diákok együttese, melyben Kricsán Zsófia zongorán, Kricsán Lilla fuvolán, Pelyvás Bence dobon Pásztor Márk gitáron játszott. Később az együttes kiegészült Agócs Máté gitárjátékával, és előadták Roy & Ádám Mata Hari című számát. Az együttes következő száma a Mucsó Macsó című dal volt, melyet Szabó Gábor énekelt. Ezt követően a Street Dance Hip-Hop Divat Tánciskola mutatkozott be Nagy Marcsi táncoktató vezetésével.

A zenés-táncos műsorral egy időben az iskola udvarán az előkészítő munkában részt vevő tanulók, tanárok és segítő szülők megkezdték a főzést. 17 osztály készített finomabbnál-finomabb ételeket. Az étlapon szerepelt babgulyás, lapcsánka, pörkölt, tárcsán sült hús, chilis bab, saslik, flekken, paprikás krumpli is. De volt olyan osztály is, amely szalonnát vagy kolbászt sütött.

Az ebédre elkészült finomságokat jóízűen fogyasztották el diákok, tanárok egyaránt. A szabadtéri programok ideje alatt a diákok sportolhattak, játszhattak a friss levegőn.

Reméljük, hogy a Diák-napi programok kellemes kikapcsolódást jelentettek tanulóinknak, tanárainknak és a jelen lévő szülőknek egyaránt.

Ezúton mondunk köszönetet a fellépő diákoknak, felkészítő tanáraiknak és a főzésben részt vevő szülőknek valamint az iskola vezetésének, hogy munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Márton József

iskolatitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában