Helyi közélet

2012.04.04. 17:21

Batyu, azaz útravaló a beilleszkedéshez

Nyíregyháza - Egyre több hasznos információ lapul abban a képzési csomagban, amit a„Batyu, avagy útravaló a sikeres társadalmi beilleszkedéshez” elnevezésű projekt részesei kapnak. Szerda délelőtt tartották a program nyilvános nyitórendezvényét a nyíregyházi Területi Gyermekvédelmi Központban.

Nyíregyháza - Egyre több hasznos információ lapul abban a képzési csomagban, amit a„Batyu, avagy útravaló a sikeres társadalmi beilleszkedéshez” elnevezésű projekt részesei kapnak. Szerda délelőtt tartották a program nyilvános nyitórendezvényét a nyíregyházi Területi Gyermekvédelmi Központban.– A projekt 2011 decemberétől 2013 decemberéig tartó időszakot ölel fel, melynek célja a nyíregyházi családok átmeneti otthonaiban élő, valamint a Területi Gyermekvédelmi Központ gondozásában álló, átmeneti nevelésben lévő, tanköteles korú gyermekek integrációjának elősegítése – közölte Daskóné Sós Anita szakmai vezető. – Pályázatunk keretein belül egy olyan szocializációs programot valósítunk meg, mely lehetőséget nyújt a gyermekek számára esélyegyenlőségük megteremtésére, szüleik számára szülői szerepükben való megerősödésre, az itt szerzett tapasztalatok hozzájárulhatnak a családi egység megőrzéséhez, helyreállításához. A pályázatban elnyert összeg 29,384 millió forint.

Szerdán „Családgondozás, gyermekjóléti alapellátás lehetőségei a gyermeki agresszió megelőzésében és kezelésében” címmel rendeztek képzést a gyermekvédelmi szakellátás és a gyermekjóléti alapellátás szakemberei számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában