Helyi közélet

2012.04.05. 13:05

Beoltották a szőrpamacsot

Nyíregyháza - Imoo, a négy hetes afrikai leopárd máris igazi média-kedvenc lett, a csöppséget a Nyíregyházi Állatparkban kamerák és vakuk kereszttüzében oltották be csütörtök délelőtt.

Nyíregyháza - Imoo, a négy hetes afrikai leopárd máris igazi média-kedvenc lett, a csöppséget a Nyíregyházi Állatparkban kamerák és vakuk kereszttüzében oltották be csütörtök délelőtt.Imoo, a nemzetközi leopárd anyukája francia, apukája, dán, ő személy szerint Nyíregyházán született, de neve szuahéliül van, sötétséget jelent. A négybetűs elnevezés adta magát, hisz a jövevény, érkezésekor hatalmas fekete foltokkal nyávogott fel.

Kezelőorvosa, Dr. Papp Endre Ákos, zoológiai igazgatóhelyettes a helyszínen elmondta, a hím leopárdot most vették először kézbe. – Erre azért kerül ilyen fiatal korában sor, mert később már nagyon agresszív lesz, később gyakorlatilag szétkarmolja az embert és akkor már csak fúvócsővel tudunk bármilyen oltást beadni neki. Most kapott egy féreghajtót, egy chip azonosítót, ami elválasztható módon nyomon követi majd egész élete során, ez alapján kapja meg személyi dokumentumait.

Papagájshow

Ezen kívül megkapta az első oltását is, amit háziállatoknál később szoktunk beadni. Ez a macskák számára javasolt összes vírusos betegség ellen tartalmazza az védőoltást- mondja a szakember, aki azt is elárulja, Imoo már nem az első jövevény, szülei termékenyek. A dán származású apa és a francia mama már évek óta lakik együtt a parkban és 2007-es frigyük óta szinte minden évben születik utóduk. Imoo, a sárga bundájú fekete foltos csöppség március 11–én született, mindössze 400 grammal. Az egyelőre még csak tejjel táplálkozó négylábú, a mai mérlegelés szerint már 1,8 kilót nyom.

Az idei tervekről, a várható újdonságokról Gajdos László, az állatpark igazgatója adotttájékoztatást: – A már közkedvelt fókashow mellett az idén már látható lesz rendszeresen a papagájshow is. A Sóstóra nagyon sok külföldi is ellátogat, ezért a számukra szeretnénk hasznos szolgáltatásként a főbejáratnál egy pénzváltót nyitni. Az idén több mint 5000 állat várja a vendégeket, köztük olyan különlegességek, mint a nautilusz, a david szarvas, a kékpettyes rája és a vörösorrú ormányos medve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában