Helyi közélet

2012.04.18. 17:30

Cigis stop a Korányin

Nyíregyháza - Veszélyes közlekedési pont a Korányi Frigyes utca szinte egész hosszában. A haladást nehezíti egy nemrég felfedezett jelenség, az egyik iskolából az utca túloldalára kiránduló cigis csoport.

Nyíregyháza - Veszélyes közlekedési pont a Korányi Frigyes utca szinte egész hosszában. A haladást nehezíti egy nemrég felfedezett jelenség, az egyik iskolából az utca túloldalára kiránduló cigis csoport.A Korányi Frigyes utcán haladók nagyon veszélyesnek ítélik a gyalogos átkelőhelyek megközelítését. A körforgalomnál a közeli üzlet miatt fokozott a gyalogos forgalom, a belvárostól távolodva a középiskola előtti kijelölt gyalogos átkelőhely és az autóbusz megálló együttesen jelent akadályt. Ami tovább fokozza a helyzetet a nap közben a szünetek idején, az iskolából többször kigyalogló és a túlsó oldalban cigarettázó tömeg.

A láthatóan fiatal emberek könnyen lehet, hogy az iskola tanulói, és az sem zárható ki, hogy bizony akad köztük 18 évnél fiatalabb. A jelenség oka lehet, hogy a törvény szerint az intézményen belül, valamint adott közelségben tilos a dohányzás, az utca túloldalán már senki nem szólhat érte. Szerencsésebb lenne a problémát úgy kezelni, hogy ha már kialakult egy rossz szokás, azt ne tetézzük egy veszélyhelyzettel. Ha már itt jártunk, körbe néztünk még néhány középiskolánál, de sem a Széchenyi utcán, sem a Benczúr téren, sem az Árok utcán nem láttunk szünetben cigizőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában