Helyi közélet

2012.04.25. 07:25

Fecseg a mély

Hogy lenne ez megszorítás, hiszen percenként csak két forint? Ne mondja már, hogy megterhelő, hiszen csupán egy ezrelék! Száraz Ancsa jegyzete

Hogy lenne ez megszorítás, hiszen percenként csak két forint? Ne mondja már, hogy megterhelő, hiszen csupán egy ezrelék! Száraz Ancsa jegyzeteÉn technikai analfabéta vagyok, kérdezze a szakpolitikusokat – három képviselői vélemény arra az egyszerűnek tűnő újságírói kérdésre, mit gondolnak az új adóterhekről. Vagy tényleg fogalmuk sincs arról, mit is csinálnak, vagy ennyire cinikusak. Nem tudom, melyik a jobb. A kedvencem viszont az a honatya, aki szerint azért jó a mobiladó, mert leszoktatja a felesleges csevegésről azokat, akik „nem túl jó anyagi körülmények között élnek, mégis tíz perceket beszélnek”. Le fogja, abban biztos lehet! De ha ezt a logikát követjük, számlát sem fizet majd ezentúl senki, arról ugyanis a sárga csekk adó és a banki műveletek után fizetendő tranzakciós illeték szoktatja le az országot. Az utazásról a dugódíj, a magunkról való gondoskodásról a biztosítási adó. És ezzel nem is nagyon marad már semmink. Leszoktunk szinte mindenről, ami az élet tortáján a tejszínhabot jelenti, sőt, a tortának is régen annyi!

A döntéshozóknak fogalmuk sincs arról, hogy él a magyar. Hogy bár a két forint és az egy ezrelék nekik felfoghatatlanul apró pénz, családok százezreitől ezzel vették el az utolsó filléreket. Sőt, az utolsó utániakat. Csupán a leszoktatás kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában