Helyi közélet

2012.04.18. 16:48

Fidesz: Indokolt a főállású képviselőség bevezetése

<span style="font-size: small;">Nyíregyháza - A parlament hétfőn elfogadta az Országgyűlésről szóló törvényt, mely többek között a mentelmi jogról, a képviselők javadalmazásáról és az országgyűlési őrség felállításáról határoz, de rögzíti az összeférhetetlenség feltételeit is.

Nyíregyháza - A parlament hétfőn elfogadta az Országgyűlésről szóló törvényt, mely többek között a mentelmi jogról, a képviselők javadalmazásáról és az országgyűlési őrség felállításáról határoz, de rögzíti az összeférhetetlenség feltételeit is.Lipők Sándor országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján ez utóbbi kapcsán elmondta: 2014-től főállású képviselők alkotják majd az Országgyűlést, akik semmilyen más keresőtevékenységet nem folytathatnak, ami indokolt – folytatta –, hiszen a következő ciklustól a kevesebb honatyára jóval több feladat hárul majd a Parlamentben és azon kívül, választókerületeikben is.

A törvény emellett határoz az ún. országgyűlési őrség létrehozásáról, illetve háznagy kinevezéséről is, valamint arról, hogy kirívó magatartás, s az országgyűlés tekintélyét romboló viselkedés esetén a levezető elnök kitilthatja az adott képviselőt az ülésteremből. A törvény kimondja azt is, hogy csak az a párt vagy szervezet alakíthat frakciót, mely az előző országgyűlési választáson megmérette magát – a Demokratikus Koalíció esetében ez a kitétel nem teljesül, ezért nem lehet önálló frakciójuk az Országgyűlésben – mondta Lipők Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában