Helyi közélet

2012.04.17. 14:41

Folytatódik a beregi töltésépítés

Vásárosnamény, Lónya, Tiszakerecseny - A beruházás 6,3 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatással valósul meg.

Vásárosnamény, Lónya, Tiszakerecseny - A beruházás 6,3 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatással valósul meg.Április 1-jétől a Lónya és Tiszakerecseny közötti töltésszakasz teljes hosszán újraindultak a töltésépítési munkálatok – tudtuk meg Bodnár Gáspártól, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjétől. Tavaly a földmunkák készültségi foka már elérte a 77 százalékot. A szakemberek bíznak abban, hogy a munkavégzés szempontjából idén is kedvező lesz az időjárás, és a tavalyi tempóban tud folytatódni a töltésépítés.

A projekt komplex jellegéből adódóan a jelenlegi töltésfejlesztés kiterjed az árvízvédelmi infrastruktúra több elemére is, így a töltést veszélyesen megközelítő folyószakaszok partvédelmét is biztosítják, mely a tiszaadonyi és a lónyai térségben már elkészült, s az idén pedig a szalókai partszakaszon is befejeződik. A beruházás keretében Tiszakerecsenyben és Lónyán új őrtelepek és raktárak épülnek. A vízrajzi távmérő rendszer és az árvízi információs rendszer fejlesztésének részeként a lónyai vízmérce átépítése befejeződött. A Vásárosnaménynál található törzsállomás átépítése a hídépítési munkálatokkal összehangoltan ez év közepén kezdődik.

Az Európai Unió által támogatott projekt keretében Vásárosnamény és Lónya között mintegy 28 kilométer hosszon történik az árvízvédelmi töltések komplex fejlesztése. Ennek eredményeképpen az új töltés átlag egy méterrel lesz magasabb, keresztmetszete pedig kétszerese a réginek. A felújított töltés koronájára az érintett szakasz teljes hosszán szilárd útburkolatot építenek, így az kapcsolódik majd a már meglévő kerékpárút-hálózathoz. A projekt célja a térség árvízvédelmi biztonságának növelése, a beruházás 6,3 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatással valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában