Helyi közélet

2012.04.06. 12:25

Forgalmas hétvége elé néznek a megye szállodái

A húsvét „tiszteletére” készített turisztikai körképünkben azt kérdeztük: milyen kihasználtságot várnak szállodáink a hétvégén?

A húsvét „tiszteletére” készített turisztikai körképünkben azt kérdeztük: milyen kihasználtságot várnak szállodáink a hétvégén?A beregdaróci Hét Csillag Üdülő- és Konferenciaközpont telt házas hétvége elé néz. – Mind a két üdülőrészünkön, azaz Beregdarócon és Tivadaron is maximálás kihasználtság mellett működünk majd az ünnepi hétvégén. Tájjellegű ételekkel és húsvéti tojáskereső versennyel várjuk a vendégeket, akik a megyéből és azon túlról is érkeznek hozzánk. Vasárnap egy ötven fős keresztelő lesz Beregdarócon, hétfőn húszan érkeznek hozzánk egy születésnap megünneplése céljából – közölte Király Györgyné ügyvezető igazgató.

A baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ is bizakodó a hétvégével kapcsolatban. – Még nem százszázalékos a kihasználtságunk, de reméljük lesznek még foglalások. Szerettük volna a húsvéti csomagunkat minél szélesebb körnek kiajánlani, ebben a megye és Nyíregyháza látványosságait is igyekeztünk kidomborítani. Bár nem mondanak jó időt, és az emberek anyagi lehetőségei is végesek, reménykedünk abban, hogy minél többen érkeznek hozzánk. Egyébként évek óta megfigyelhető ilyenkor egy „népvándorlás”, azaz a megyéből sokan elutaznak a Dunántúlra, onnan pedig hozzánk látogatnak el – mondta Krivács András, akit „mellesleg” nemrég választottak meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség új elnökének. A 42 fő befogadására képes szálloda igazgató-tulajdonosa hozzátette: a forgalomnak jót tesz a szombati baktai focimeccs is.

Teltház mindenhol

A nyírbátori Sárkány Wellnes és Gyögyfürdővel közösen működtetett Sárkány Apartman és Kemping üzemeltetői már három hónapja „hátradőlhettek”, ugyanis már akkor lefoglalták az összes apartmanjukat. – Tizenhat négy fős apartmanházunk van, ami teljesen felszerelt, konyha, hűtő, TV is található benne. Szlovák és magyar vendégeket egyaránt várunk, az ortodox húsvét miatt a román turisták csak a jövő héten érkeznek hozzánk. Lakókocsisokat is várunk, nekik nem kell előre jelzni az érkezésüket. Az apartmanosok egyébként ellátást is kérhetnek, amit a gyógyfördű konyháján készítünk el. Tőlünk a fürdő csak néhány lépés, így egy kis séta után már meg is mártózhatnak a termálfürdő medencéiben a vendégek – tájékoztatatta lapunkat Horváth Ágnes, a Sárkány Apartman és Kemping vezetője.

A megyeszékhely részéről a Hotel Dzsungel szállodavezetőjétől, Bartha Sárától kaptunk felvilágosítást. – Már az iskolai szünet kezdetétől, azaz csütörtöktől szinte tele vagyunk és leszünk is egészen keddig. Azért mondom azt hogy szinte, mert a foglalások alapján úgy néz ki, hogy a 17 szobánkból csak egy marad üresen. Egyébként 60 fő a maximális kapacitásunk, vendégeink legnagyobb örömére az Állatparkba ingyen mehetnek be a nálunk megszálló vendégek – mondta Bartha Sára.

Legtöbben a wellnesst választják

Szabolcs megyében is sokan döntöttek úgy, hogy nem sütéssel, főzésel és tojásfestéssel, hanem pihenéssel töltik az előttünk álló napokat. Tóth Tamás, a nyíregyházi IBUSZ iroda vezetője lapunknak elmondta, mivel a meteorológusok nem jósoltak jó időt, a legtöbben wellnessfürdőben kapcsolódnak ki. – Pár éjszaka miatt az utazók nemigen mennek a Dunántúlra, így Hajdúszoboszló, Eger és Gyula a három fő úticél. Az ellátástól és a szolgáltatás minőségétől függően változnak az árak: három éjszaka egy főre így lehet 30, de akár 70 ezer forint is – mondta az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában