Helyi közélet

2012.04.23. 12:50

Gyerekeket csábít Meseország

Nyíregyháza - Filmvetítéssel egybekötött író-olvasó találkozóval vette kezdetét a 39-ik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyerekkönyvhónap.

Nyíregyháza - Filmvetítéssel egybekötött író-olvasó találkozóval vette kezdetét a 39-ik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyerekkönyvhónap.Mesével, nevetéssel és szórakozással vette kezdetét április 23-án Nyíregyházán a Gyerekkönyvhónap. A megyeszerte színes programokat felvonultató, május 23-ig tartó rendezvény fő célja a fiatal generációk olvasásra ösztönzése. A hivatalos hangvételben induló megnyitón kezdetben feszengő gyereksereg később hangos nevetésben tört ki Bosnyák Viktória írónő több megnyilvánulásán, az „Amikor kivirágzott a fánk fánk” szerzője ugyanis nem csak a könyvből készült filmet hozta magával Budapestről, hanem egy jó adag humort is.

A művészt stílszerűen egy mesével mutatta be a közönségnek Szépréthy Roland. A rendezvénysorozat első napján köszöntőt mondott továbbá Dr. Bihari Albertné gyermekrészleg koordinátor, a Sz. Sz. Bereg megyei Gyermekkönyvtáros Műhely vezetője, valamint Lázár István, az önkormányzat kulturális referense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában