Helyi közélet

2012.04.02. 10:58

Hölgykoszorú az Omega bűvöletében

Nyíregyháza - Közel 5 éve Kazár Ticiána gondolt egy nagyot és merészet, hogy Nyíregyháza vonzás körzetében jó lenne énekelni szerető lányokból és asszonyokból létrehozni egy énekkart.

Nyíregyháza - Közel 5 éve Kazár Ticiána gondolt egy nagyot és merészet, hogy Nyíregyháza vonzás körzetében jó lenne énekelni szerető lányokból és asszonyokból létrehozni egy énekkart.Szerencsére az ötlet megálmodója kitartóan következetes volt, és megalakult a HÖLGYKOSZORÚ, kb. 130 fővel. Minden héten új számokat tanulnak, gyakorolnak. Így a kották halmaza fokozatosan növekedett, míg napjainkban egy többkötetes kottaregény jelzi előadói gazdagságukat. Természetesen a fellépések is gyakorivá váltak, és lettek közismertek. Kazár Ticiána és az őt segítő Tamás Attila munkája gyümölcse, hogy az amatőr hölgyek lassan profivá válnak. Az önálló koncertek mellett evidens lett, hogy a Nyíregyházára látogató könnyűzenei előadók kérik a Hölgykoszorú közreműködését. Közben a Hölgykoszorú logója a zöld sál lett, ami "védjegyként" már szerepel több híresség nyakában /Mészáros Árpád, Csonka Pici, .stb/, s most az Omega színpadra is felkerült...

Van még egy lényeges elem, amiben a hölgyeink még kiemelkedőt produkálnak sok más együtteshez képest. Ez a közösség sikere. A lányok, az anyák és a nagymamák csodálatos szimbiózisban élik meg az együttlétüket. Két szám között recepteket cserélnek, vidámságtól hangosak, segítik egymást, örülnek egymás sikereinek, és a szerteágazó kapcsolatrendszerükkel szinte minden megoldhatatlan probléma legyőzősére képesek. A koszorún belül segíteni akaró egyének és baráti körök folyamatosan szerveznek szabadidős programokat, a felhőtlen kikapcsolódásokat pedig örsi foglalkozásoknak nevezik. Mi férjek, s számos szimpatizáns barátaink örömmel konstatáljuk, hogy a munkahelyi és háztartási munkába belefáradt asszonyaink örömmel énekelnek együtt, s szinte minden foglalkozás után frissen, visszafiatalodva térnek haza szeretteik körébe. (Milyen jó lenne egy ilyen életmódú együttest működtetni társadalmi szinten is!)

Meglepetés ajándék a zenekarnak és a közönségnek

Ennyi előzmény után közismert tény, hogy március 31-én, szombaton este Nyíregyházán a Buszacsában az ünnepi Omega koncerten fellépett a Hölgykoszorú is. A zene alap átdolgozásával egy 12 perces  Omega – mix készült  meglepetés ajándékként a zenekarnak és a város nézőközönsége számára. A zenei anyag létrehozója Czirják Zoltán volt.

Egy olyan együttes, mint az Omega, amely tagjai 50 éven át együtt maradtak úgy, hogy könnyűzenei csillaguk egy pillanatra sem szűnt meg ragyogni. Generációk nőttek fel, és remélhetően még fognak felnőni az Omega jelenség bűvöletében. Az Omega együttes nagy örömmel vette a hölgyeink közreműködését. Megköszönték, hogy időt szakított a csapat a daltanulásra, hogy hazai ízekkel, süteményekkel kedveskedtek nekik. Elmondták, hogy sehol a turnéjuk során ilyen fogadtatásban és együttműködésben nem volt részük! Kívánták a hölgyeknek, hogy sokáig maradjanak ilyen vidám és összetartó csapat, ami a jövőbeni sikerük forrása.

Nyíregyháza kiváló házigazda volt

A koncerten jó volt látni a nagyszülőket, akik időutazást tettek a saját fiatalságukban, és mellettük az unokákat a jó és látványos zene felismerésének örömével. Közben kijárt az integetés a hölgyek között fellépő családtagoknak is.

Nyíregyháza kiváló házigazdának minősült. A város vezetésétől a zenét szerető polgárig szinte mindenkinek közös ügyévé vált a hölgyeink munkája. A szervezők teltházas publikumot garantáltak. A Hölgykoszorú új, meglepetés számokkal kedveskedtek a fiúknak. Egy óbudai vonós egylet pedig kiváló hangulatfokozó volt. Következett az OMEGA és a frenetikus hangulat! A siker az est folyamán még jobban összekovácsolta az Omega és a Hölgykoszorú baráti és szakmai életét. Érezhető volt, hogy Kóbor János, Benkő László és társaik nem egy egyszerű vidéki turnéra tették jelenlétüket, hanem baráti, sőt családi viszonyok közé érkeztek. A hölgyek koszorúja és vendégeink kölcsönösen kerestek és találtak együtt eltölthető perceket, lehetőségeket. Így készültek a közös fényképek százai, amik a jelent viszik tovább, a már vélhető közös jövőbe. Azok a hölgyek lettek a legboldogabbak, akik az ünnepelt élő legendák valamelyikével készült emlékfotót vihettek haza. És mi férfiak? Életünk szebbik felével, a hölgyekkel együtt száguld, vív, ujjong a lelkünk és bízunk abban, hogy munkájukban, törekvéseikben vitézlő, harcos társak lehetünk.

Tény; a zene, társadalmi szinten, egyik jelentős „kitörési” tényező, hogy a településeink tartósan a vidámság és a kölcsönös megértés otthona lehessen.

Végül ismételten gratulálunk a teljes Omega stábnak, sok sikert munkájukban. Kívánjuk, hogy az Omega -60 mindenkinek, fellépőnek és nézőnek egyaránt, realitás maradjon, erőben és egészségben. És Ti, hölgyek koszorúja? Jó úton jártok! Így tovább!

Dr. Kiss István nyugdíjas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában