Helyi közélet

2012.04.04. 07:38

Jegyzet: Magyaros

<em>Az államfő hétfői lemondása mellett szinte eltörpült a hír: új jogszabályt hozott a hungarikumokról az Országgyűlés. Létrejön a Hungarikumok Gyűjteménye, amelyet a Hungarikum Bizottság állít majd össze. </em><strong>Tarnavölgyi Gergely jegyzete</strong>

Az államfő hétfői lemondása mellett szinte eltörpült a hír: új jogszabályt hozott a hungarikumokról az Országgyűlés. Létrejön a Hungarikumok Gyűjteménye, amelyet a Hungarikum Bizottság állít majd össze. Tarnavölgyi Gergely jegyzete

Kell, sőt kötelező megismertetni és életben tartani, értékének megfelelő helyén kezelni a magyarságnak minden azon elemét, amely a több mint ezer éves történelmünk során nemzetközi rangot és elismerést szerzett az országnak! Így a hungarikum a törvény szerint olyan kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. 

A Hungarikum Bizottságba egy-egy tagot ad többek közt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, de a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is, míg a Magyar Állandó Értekezlet három, addig az Országgyűlés két tagot delegál a testületbe.

Gyorsan elhesegettem a gondolatot, ami a hír hallattán először átfutott az agyamon, miszerint az egésznek a célja maga is egy hungarikum: pártközeli emberek újabb bizottsági székbe történő beültetése, és munkájuk közpénzen való „honorálása”.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában