Helyi közélet

2012.04.25. 16:25

Jegyzői szakmai tanácskozás Nyírbogáton

Nyírbogát - A Nyírbátori Kistérség Jegyzőinek Egyesülete szakmai tanácskozást szervezett 2012. április 24-én (kedden) 09.00 órától az önkormányzatokat érintő jogszabályváltozások gyakorlati alkalmazásának elősegítése érdekében Nyírbogát Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében.

Nyírbogát - A Nyírbátori Kistérség Jegyzőinek Egyesülete szakmai tanácskozást szervezett 2012. április 24-én (kedden) 09.00 órától az önkormányzatokat érintő jogszabályváltozások gyakorlati alkalmazásának elősegítése érdekében Nyírbogát Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében.A szakmai tanácskozáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály, valamint az Oktatási Főosztály szakemberei mellett az egyesület tagjai, a térség jegyzői és a témák iránt érdeklődő köztisztviselők vettek részt.

A szakmai tanácskozás elején az előre megadott témákban a kormányhivatal munkatársai részéről értékes előadások hangzottak el. A Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály Vezetője, Dr. Lakatos Szabolcs a törvényességi felügyelet eszközeit ismertette, felhívta a figyelmet a felügyeleti eljárás új eszközére, a törvényességi felügyeleti bírság kiszabásának lehetőségére. Seres Valéria vezető-főtanácsos az önkormányzati rendeletek módosításáról, hatályon kívül helyezéséről adott tájékoztatást, külön kiemelve a helyi rendeletek megalkotására előírt követelményeket. Dr. Pelsőczy Marianna tanácsos, jogtanácsos a szociális és gyermekvédelmi törvény változásaival, helyi szabályozásával kapcsolatban osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Az oktatási törvény módosítása a települési önkormányzatok szemszögéből címmel Dr. Ilosvai István, az Oktatási Főosztály Vezetője adott tájékoztatást az oktatást érintő változásokról, hangsúlyozva az esetleges intézményátszervezések hatályos szabályait és határidejét.

A résztvevők konzultáció keretében vitatták meg a felvetődött kérdéseket.

A fentiekről Dr. Éliás Tünde Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának Jegyzője adott tájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában