Helyi közélet

2012.04.03. 07:15

Kettős halál a nyíregyházi lakástűzben

Nyíregyháza - Egy házaspár két tagja vesztette életét kedden hajnalban egy lakástűz nyomán Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Egy házaspár két tagja vesztette életét kedden hajnalban egy lakástűz nyomán Nyíregyházán.A tűzoltók hajnali 1 óra körül kaphatták a riasztást, mert tűz tombolt egy társasházi lakásban a Vécsey közben. A gázfűtéses házban az első emelet egyik lakásában oltás közben két eszméletlen személyt találtak, kihozták őket, de a mentők már nem tudhattak rajtuk segíteni, életüket vesztették.

A tűz keletkezési okáról csak feltételezések vannak

A házbelieket kiterelték, és a szabadban várták meg az oltás végét. A tűz miatti kiürítésben egy személy annyira megriadt, hogy a mentők őt kórházba vitték. Ezután a rendőrség is bekapcsolódott a vizsgálatba és a keletkezési okot kutató eljárásba tűzvizsgálót is bevontak. Úgy tudni a tűz miatt a lakás egyik szobája teljesen kiégett, a többi helyiség csak a füsttől és a koromtól rongálódott. Az anyagi kár így is milliós nagyságrendű lehet.

A tűz keletkezési okáról egyelőre csak feltételezések vannak, de az kizárhatónak tűnt, hogy a fűtési rendszer okozta volna. Elképzelhető, hogy a dohányzónak ismert családtagok egyike esetleg égő cigarettát hagyott kint, vagy elektromos zárlat okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában