Helyi közélet

2012.04.19. 10:37

Magyar-román határmenti üzleti együttműködés

Nyíregyháza, 2012. április 19., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió támogatásával fejleszti a magyar-román határmenti üzleti együttműködést a nyíregyházi és a szatmárnémeti (Satu Mare-i) önkormányzat; a két város helyhatósága a mikro-, kis- és középvállalkozások kapcsolatát erősíti 2013. február végéig.

Nyíregyháza, 2012. április 19., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió támogatásával fejleszti a magyar-román határmenti üzleti együttműködést a nyíregyházi és a szatmárnémeti (Satu Mare-i) önkormányzat; a két város helyhatósága a mikro-, kis- és középvállalkozások kapcsolatát erősíti 2013. február végéig.A közös projekt csütörtöki, nyíregyházi nyitórendezvényén Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere elmondta: a vállalkozások kapcsolatfelvételét és gazdasági együttműködését segítő program csaknem 74 ezer euró (mintegy 21 millió forint) költségből valósul meg.

A zömmel uniós forrásból finanszírozott projektköltséghez a nyíregyházi önkormányzat 5, a Szatmárnémeti Városi Tanács 2 százalékos önerővel járult hozzá. Az összegből létrehozták az irányító menedzsmentet, továbbá műhelytalálkozókat szerveznek az érintett vállalkozásoknak, valamint háromnyelvű kiadványt jelentetnek meg a befektetési és az üzleti kapcsolati lehetőségekről, illetve közreadják a térségben működő cégek kataszteri listáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában