Helyi közélet

2012.04.01. 09:32

(O)Megabuli a "régi csibészekkel"

Nyíregyháza - A közönség még sokáig elhallgatta volna a korát tekintve 50 esztendős, de zenéjében és színpadi mozgásában örökifjú Omegát.

Nyíregyháza - A közönség még sokáig elhallgatta volna a korát tekintve 50 esztendős, de zenéjében és színpadi mozgásában örökifjú Omegát.

Nem sok rockegyüttes mondhatja el magáról a nagyvilágban, hogy ötven éve zenél a rajongók nagy örömére. E kevés együttesek közé tartozik hazánkban az Omega együttes. Generációk nőttek fel zenéjén, s ez meg is látszott szombat este Nyíregyházán a Bujtosi Szabadidő Csarnokban rendezett jubileumi koncerten, hiszen nagymamák és nagypapák éppen úgy elmentek a koncertre, mint a tizenévesek.

Az elmúlt 50 évben számos Omega-szerzemény vált örökzöld slágerré: Udvari bolond kenyere, Léna, 1958-as boggie-woggie klubban, Trombitás Frédi, Azt mondta az anyukám. A koncert nyitányaként ezekből énekelt egy csokrot a Nyíregyházi Hölgykoszorú Kazár Tíciána vezetésével.

A következő blokkban szimfonikus változatban csendültek fel a jól ismert dallamok a Danubia Zenekar előadásában, míg billentyűs hangszeren Benkő László és Gömöry Zsolt, a dobon pedig Debreczeni Ferenc játszott. A következő részben is még vendégzenészek (például Szekeres Tamás gitáros) adták az alapot Kóbor János énekéhez, hogy aztán az utolsó részben már valóban az 1971 óta állandó tagokkal játszó Omega együttes léphessen a színpadra nagy ováció közepette.

Kóbor János (ének), Benkő László (billentyűs hangszerek), Molnár György (gitár), Mihály Tamás (basszusgitár), Debreczeni Ferenc (dob) előadásában felcsendültek a még ma is igen népszerű szerzemények - nagy sikert aratva: Léna, Életfogytig rock and roll, Tízezer lépés, Őrültek órája, Petróleumlámpa. A koncert zárásaként a Gyöngyhajú lány és a Régi csibészek című dalokat énekelhette együtt a zenekarral a közönség, amely még sokáig elhallgatta volna a korát tekintve 50 esztendős, de zenéjében és színpadi mozgásában örökifjú Omegát.

KM

Fotó és videó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában