Helyi közélet

2012.04.24. 15:14

Pöttyös labdákkal indult az egész…

Nyíregyháza - A Michelin nyíregyházi telephelyének ötvenedik születésnapját ünnepli idén a vállalat, ebből az alkalomból ünnepélyes kiállítás megnyitót, valamint gyárlátogatást tartottak a Michelin nagyteljesítményű személyabroncsokat gyártó üzemében.

Nyíregyháza - A Michelin nyíregyházi telephelyének ötvenedik születésnapját ünnepli idén a vállalat, ebből az alkalomból ünnepélyes kiállítás megnyitót, valamint gyárlátogatást tartottak a Michelin nagyteljesítményű személyabroncsokat gyártó üzemében.Az eseményen részt vett Philippe VERNEUIL, a Michelin Csoport európai igazgatója, valamint kormányzati meghívottak, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete és Nyíregyháza város polgármestere, akik közösen ünnepeltek a Michelin nyíregyházi dolgozóival.

’’Az elmúlt ötven évnek voltak nagyon sikeres pillanatai és voltak politikailag, gazdaságilag, társadalmilag nehezebb időszakai. A nyíregyházi telephely ezt az ötven évet fáradhatatlan bátorsággal vitte végig. Mindenkit szeretnék köszönteni, aki az évek során azon munkálkodott, hogy létrejöhessen ez a biztos alapokon nyugvó örökség, amelyre bátran számíthatunk a jövő tervezésekor.’’ – mondta Philippe Verneuil a Michelin európai igazgatója.

Az első üzem 1962-ben kezdte meg működését, a Michelin Csoport 1996-ban vásárolta meg az akkori Taurus vállalatot. Ma a nyíregyházi gyárban prémium kategóriás, nagyteljesítményű Michelin személyabroncsok készülnek.

Hatalmas fejlődés

Az ötvenéves történet egy kisméretű, 50-60 főt foglalkoztató gumilabdagyárral indult, amelyből a 60-70-es évekre rendkívül széles termék palettát előállító gyár lett, majd 1979-től a Taurus márkájú mezőgazdasági abroncsok gyára, melynek termékei népszerűek voltak a nyugat-európai piacokon is. A Michelin Csoport 1996-ban vásárolta meg a vállalatot, kezdetét vette az üzem modernizációja. 2005-ben indult a Michelin márkájú személyabroncsok gyártása.

„Ez a gyár hatalmas fejlődésen ment keresztül az évek során, amíg a Michelin Csoport számára fontos, személyabroncsokat gyártó egységgé válhatott olyan kiemelkedő minőségű termékekkel, amely a Michelin nevével a világon mindenütt egybeforrt. Ezt a fejlődést mutatja be a vendégeink és dolgozóink számára megrendezett kiállítás, ami valamennyi egykori és mai munkatárs munkáját jelképezi és bemutatja a Michelin felelősségteljes működését Magyarországon” – hangsúlyozta John Young, a Michelin Hungária ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában